Ettől lesz ropogós a sült csirke bőre, a húsa pedig szaftos!
2023-01-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Sütés közben nálad is gyakran kiszárad a csirke? Egy amerikai sztárséf elmondta a szaftos sült csirke titkát!



Alissa Fitzgerald tizenöt éve séf egy menő New York-i étteremben, Amerika-szerte népszerű gasztro-újságíró, és nemrég osztotta meg mindenkivel szaftos sült csirke receptjét, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Nem kell hozzá más, csak egy egész csirke, valamint jó sok konyhasó, amivel meg kell szórni a húst kívül-belül – ettől lesz jó ropogós a bőre, a hús viszont szaftos marad.

A csirkét a besózás után egy öntöttvas serpenyőben vagy holland sütőbe kell tenni, majd ebben kell a hűtőben pihentetni egy éjszakán át. Másnap a húsról le kell mosni a sót, majd papírtörlővel megszárítani, és mellével lefelé a tepsibe tenni. Le kell fedni, majd a 245 fokra előmelegített sütőben 30 percig kell sütni.

Ekkor ki kell venni, a csirkét meg kell fordítani, hogy a melle húsa nézzen felfelé, és visszatenni a sütőbe immár fedő nélkül, és további 15-25 percig kell sütni, amíg a bőre ropogósra és pirosra sül. Tíz perc pihentetés után kell felszeletelni. Jó étvágyat hozzá!