Berki Mazsi váltja valóra Berki Krisztián utolsó kívánságát
2023-07-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Özvegye és egykori jóbarátja váltotta valóra Berki Krisztián álmát. Az egykori főpolgármester-jelölt a halála előtt úgy tervezte, hogy gyerekeknek szánt webshopot indít, amit 14 hónappal a halála után meg is valósított Berki Mazsi és Krisztián barátja, Nagy Olivér, aki fogadott apjának tekintette a volt Fradi-vezért.

Az internetes oldal hétfőn indul el, gyerekjátékokkal, ruhákkal, később pedig bővítenék a kínálatot; pont, ahogyan azt Berki Krisztián a tavaly májusi, váratlan halála előtt kívánta.

– Krisztián halála után mindannyiunkon a kétségbeesés lett úrrá, ám Mazsival mindketten éreztük, hogy muszáj továbbvinnünk Krisztián örökségét, utolsó vágyát. A munkafolyamat gyakorlatilag terápia is volt számunkra, mert a veszteség ellenére kénytelenek voltunk a munkára fókuszálni – mondta Olivér.

Ő és Berki évekkel ezelőtt, egy baráti társaságban ismerkedtek meg egymással, és hamar érezték, hogy sok a közös tulajdonságuk, ugyanúgy vélekednek az életről. Krisztián halála mélyen megrázta Olivért, aki hónapokig nem tudott az egykor hármasban tervezett közös munkával foglalkozni, ám végül nekiálltak megvalósítani az álmukat.

– Mazsival közösen hónapokon át dolgoztunk azon, hogy létrejöhessen a webshop. A kezdést tavaly novemberre terveztük, ám sajnálatos módon nem jöttek be a számításaink, mert rengetegen akadtak, akik Krisztián halála után azt hitték, átverhetnek minket. Engem amatőrnek néztek, jóllehet három céget koordinálok, Mazsit pedig gyenge asszonynak, akit meg lehet téveszteni. Nem hagytuk, hogy tönkretegyenek minket, ezért most végre megvalósíthattuk az egykori közös álmunkat – fogalmazott Olivér.

A fiatalember úgy érzi, hogy Krisztián az égből segíti őket, nem engedi, hogy tönkremenjen mindaz, amiért egykor hárman küzdöttek.

– Még néhány héttel ezelőtt is volt egy kardinális probléma, ami kétségessé tette, hogy időben el tudjuk kezdeni az üzletet. Épp egy rendezvényről mentem haza, amikor azt mondtam hangosan magamnak: „Krisztián, segítened kell, hogy sikerrel járjunk!” Egy héttel később minden gond megoldódott. Olyan ez, akár egy csoda, és én hiszek benne, hogy Krisztián lát minket, büszke ránk és fentről segíti az életünk alakulását – mondta elérzékenyülve Olivér.