Az vagy, amit viselsz? A szakértők szerint igen!
2020-11-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Van néhány olyan fontos alkalom az életben, amikor nem mindegy mit viselsz. A külső ugyanis sok mindent elárul rólad, kialakít egy első benyomást másokban, így azt kell megmutatnia, hogy ki is vagy valójában. Legyen az egy állásinterjú, egy első randi, vagy épp a találkozás az új párod szüleivel, sorsdöntő lehet a kisugárzásod.

Félreértés ne essék, nem egy kihívó piros ruhától vagy egy méregdrága cipőtől fog jobban elfogadni a környezeted. Az öltözéked egyszerűen hatással van Rád, a hangulatodra és az érzéseidre, kívülről segít, hogy belülről magabiztosabb lehess.

Nem csupán az önmagunkról alkotott testképünk hat a viselkedésünkre, hanem az általunk választott ruhák is befolyásolnak minket.

Te melyik csoportba tartozol?

Azt viseled, ami az aktuális hangulatodat fejezi ki, vagy pont a ruháid segítségével próbálsz kiegyensúlyozottabbnak és magabiztosabbnak látszani?

A kutatók megállapították, hogy az érzelmeink befolyásolják az öltözködésünket. Ezért van az, hogy nem viselsz melegítőnadrágot egy állásinterjún, és nem a legszebb kisesélyiben kortyolgatod a forró csokidat, ha épp egy szakítás után Bridget Jones-t nézed a tv-ben.

Ha az vagy, amit megeszel, akkor az is vagy, amit viselsz? A tudomány szerint a válasz: igen!

A viselkedésed, a kisugárzásod, a hangulatod mind függ attól, hogy milyen ruhában vagy, és hogyan látod benne magadat. Mindez kihat az önértékelési folyamataidra, hiszen, ha elégedett vagy a külsőddel, akkor többnek és jobbnak is gondolod magadat. Ahogyan öltözködsz, az hatással lesz arra, ahogyan a körülötted lévő világgal kommunikálsz.

De mit jelent ez a párkapcsolatokban?

Először is nézzük mit nem jelent. Nem kell másnak öltöznöd, és másnak tettednek magadat, mint amilyen valójában vagy, csak azért, hogy így keltsd fel valaki figyelmét. Ha egy komoly kapcsolatot keresel, akkor nem kell szuper vonzónak kinézned, mert esetleg könnyűvérűnek fogsz tűnni.

Ezt is olvasd el! - Mit viselj az első randin? Útmutató hölgyeknek

Ehelyett inkább próbálj meg olyan ruhát választani, ami Téged tükröz vissza, és ami a Te saját hangulatodra is pozitív hatással van.

Reggelente, amikor a szekrény előtt állsz, akkor ne egyszerűen csak felöltözz az első ruhába, ami a kezed ügyébe akad. Válassz olyat, amitől erősebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érzed magad. Tedd meg önmagadért, hogy ezentúl ne csak egy szürke árnyalata legyél a legjobb énednek. Hidd el, már az első pillanatban érezni fogod a különbséget!