Az online randizás 5 legnagyobb félelme
2019-10-09  /  Szerző:   /   Randi Az aggályaink sajnos hozzátartoznak az életünkhöz. Mindenki tart valamitől, és izgul valami miatt. Ha épp egyedül vagyunk, és párt keresünk, az újabb félelmeket hív elő bennünk. Mindig rizikós ugyanis megnyílni egy idegen előtt, akiről szinte semmit nem tudunk. De ha megtesszük, akkor lehet, hogy egy fantasztikus embert nyerünk el az életünkbe, akiért megéri vállalni a kockázatot.

Az online társkereső oldalak hihetetlenül megkönnyítik az ismerkedést számunkra, de természetesen ezzel együtt új félelmeket is generálnak. Ahhoz, hogy ezeket legyőzd, az első lépés, hogy egyáltalán felismerd, és nevén nevezd őket.

Cikkünkből megtudhatod, hogy melyik az 5 leggyakoribb félelmünk, az online párkeresés kapcsán.

1. Félelem az ismeretlentől

Egy online társkereső oldalon újonnan regisztráló számára talán a legnehezebb dolog az elején, hogy kiismerje magát ebben a közegben. Biztosan benned is felmerülnek azok a kérdések, hogy kinek és mikor írhatsz? Mit írj egyáltalán? Vagy hány üzenetváltás után lehet valakit randira hívni? Amikor még nem ismersz jól egy dolgot, az nyomasztó lehet.

Ilyenkor jól jöhet a bevált módszer: a tanulás! Gyűjts információkat a neten, vagy kérd meg a barátaidat, akik már korábban használtak internetes társkeresőket, hogy magyarázzák el, hogyan működik, és mire kell figyelj.

Ezt is olvasd el! Miért a hitelesség a legjobb ismerkedési mód?

2. Félelem az „üres lap” - tól

Mindenki így kezdi. Regisztrálsz a társkereső oldalra, feltöltesz egy fotót, és megválaszolod a kérdéseket. Persze ezután jön a legnehezebb, néhány mondatban be kell mutatkoznod. Ilyenkor legtöbben elbizonytalanodunk. Sokan csak annyit írnak ki, hogy most nincs idejük kitölteni ezt a részt. De ez nem célszerű, hiszen, ha nem hívod fel a figyelmet magadra, akkor arra sem számíthatsz, hogy sokan küldjenek üzenetet Neked.

Ehelyett első lépésként tegyél fel pár kérdést magadnak. Mit tartasz vonzónak? Kit keresel? Miért regisztráltál? Aztán válaszold meg ezeket és már készen is vagy. Olyan dolgokat mesélj el magadról, amelyekre Te is kíváncsi lennél egy jelöltednél.

3. Félelem a visszautasítástól

Az online társkeresésben az a nagyszerű, hogy egyetlen felületen rengeteg jelölt között válogathatsz, és küldhetsz üzenetet. De pont ezért, valószínűleg sok „nemet” is fogsz kapni, sőt olyanok is lesznek, akik válaszra sem méltatnak. Mégis, ha nem adsz neki valakinek esélyt, akkor honnan tudhatnád, hogy esetleg ő az Igazi? A párkeresés igényel némi bátorságot. Neked sem tetszik akárki, és Téged sem kedvelhet mindenki. Hidd el, a másik oldalon a többiek ugyanolyan félelmekkel vágnak bele, mint Te. Készen kell állnod egy-egy visszautasításra, hogy tovább léphess, és megtaláld a hozzád illő személyt.

4. Félelem a találkozástól

Egy kutatás szerint az online ismerkedők 1/3-a sosem volt még személyes randevún, nem vagy tehát egyedül, ha félsz egy igazi találkától. Ebben az esetben Neked kell döntened, hogy mit is szeretnél. Ha megelégszel azzal, hogy online levelezőpartnereket gyűjts, az szíved joga. De ha ennél többre vágysz, akkor muszáj lesz egy-egy személyes randevút is bevállalnod.

5. Félelem attól, hogy megtaláld az Igazit

Igen, jól olvastad. Ez elég furcsán hangzik, de bizony igaz. Talán Te is szingli vagy, aki beregisztrált egy társkereső oldalra, hogy végre megtaláld a társad. De tényleg felkészültél rá, hogy mivel jár, amikor felbukkan a nagy Ő, és felforgatja a megszokott életed? Képes vagy megváltoztatni mindent, hogy ő is beleférjen? Bár most ijesztő lehet, de hidd el, hogy menni fog. Csak ne siettesd a dolgokat. Hagyd, hogy minden a maga tempójában történjen, és akkor észre sem fogod venni, máris az életed részévé válik az új kapcsolat.

Amint láthatod, minden félelem legyőzhető, egyik sem tarthat vissza a boldogságod elérésétől. Inkább használd ki ezeket az energiákat, és állítsd magad mellé őket, hogy bátrabban vághass bele az ismeretlenbe.

par