Az 5+1 leggyakoribb hiba lánykéréskor
2023-05-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Jól tudjuk, hogy a házasságok fele válással végződik. Ennek egyik oka - sok minden más mellett persze - az, hogy az emberek nem jól választanak párt. Persze ez korántsem egyszerű, de mégis van néhány alapvető hiba, amit nem szabad elkövetned.

1. Olyan férfit választasz, aki teljesen máshogyan gondolkodik az életről, mint te

Nagyon sok válással végződő házasság kezdődik így. Bármilyen csábító is azon dolgozni, hogy megváltoztasd a véleményét olyan dolgokról, mint az életcélok, a gyerekek vagy akár a házasság, ez valójában soha nem sikerülhet.

Ha pedig mégis, akkor a pasi rossz szájízzel és kelletlenül teszi ezt, az pedig kinek jó? Előbb-utóbb elege lesz és elhagy, vagy esetleg bántalmazónak vagy manipulatívnak tart majd, amiért így próbálod megváltoztatni.

2. Függőséggel küzdő férfinak mondasz igent - "Majd én megmentem őt, miattam biztosan leszokik"

Ha van a Földön egy örök érvényű tipp, akkor ez az:

Nem tudsz "megmenteni" egy olyan személyt, aki nem akarja, hogy megmentsék.

Ha most rossz, akkor később is rossz lesz.

Az egyetlen személy, akit megváltoztathatsz, az te magad vagy, és ha felelősnek érzed magad azért, hogy "megjavítsd" őt, itt az ideje, hogy javítsd a gondolkodásmódodat, és változtasd meg a kapcsolati státuszodat szinglire.

3. A szüleid és a barátaid döntik el, hogy kihez menj feleségül

Sokan elutasítanak valakit, aki jobban illik hozzájuk, annak javára, akit a családjuk és a barátaik "elfogadhatóbbnak" tartanak. Majd amikor rájössz: nem élhetsz minden szempontból úgy, hogy mindenkinek megfelelj, akkor borítékolható lesz a válás.

4. Szemet hunysz a figyelmeztető jelek felett

Amikor szerelmes vagy, rózsaszín szemüvegen át szemléled a világot, és nem veszed észre a pasi hibáit. Később ezek már egyre nyilvánvalóbbá válnak, de egy ideig még tagadni fogod magad előtt. Egy dolgot tehetsz: próbáld reálisan, pár lépést hátralépve szemlélni a kapcsolatot, még ha ez nagyon nehéz is.

5. Akkor is folytatod a kapcsolatot, amikor a férfi elfogadhatatlan dolgokat tesz

Ha valaha is megütött, szidalmazott, vagy bármilyen módon komolyan megbántott, akkor ez a férfi nem az a férfi, akihez hozzá kellene menned. Valójában senkinek sem kellene hozzá menni, mert bántalmazó emberről van szó. Egy dolgot tehetsz: menekülj!

+1 Azt reméled, a házasság megoldja a közöttetek fennálló problémákat

Nem, a házasságkötés nem fogja megoldani a párkapcsolati problémáidat, hacsak nem az a probléma, hogy nem vagy házas. Ha minden este veszekedtek és kiabáltok, az oltár elé lépés nem fog mást tenni, minthogy biztosítja a keserű válást.