Almás-zabpelyhes-sajtkrémes piskóta
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
-12 dkg gm zabpehely
-1 kk. szódabikarbóna
-1 kk. gm sütőpor
-1 mk. őrölt fahéj
-1 mk. mézeskalács-fűszerkeverék
-3 nagyobb alma
-5 dkg vaj
-1 tojás
-10 dkg cukor
-1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
-25 dkg natúr sajtkrém
-10 dkg porcukor
-1 citrom reszelt héja és 1 ek. leve
-2 ek. durvára vágott dióbél
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 20x20 cm-es tepsit.
A zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóban ledaráljuk, majd az így kapott zabpehelylisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Végül a száraz hozzávalókkal simára keverjük. A tepsibe simítjuk, és a sütőben 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a tetejére a krémsajtot 2-3 percig mixer legmagasabb fokozatán a porcukorral krémesre verjük, majd a citromhéjjal és -lével ízesítjük. A kihűlt sütire kenjük. Tálalás előtt megszórjuk a dióval. A sütemény krém nélkül is nagyon finom!
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 190 kcal