Almás-zabpelyhes-sajtkrémes piskóta
2024-04-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez:

-12 dkg gm zabpehely

-1 kk. szódabikarbóna

-1 kk. gm sütőpor

-1 mk. őrölt fahéj

-1 mk. mézeskalács-fűszerkeverék

-3 nagyobb alma

-5 dkg vaj

-1 tojás

-10 dkg cukor

-1 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

-25 dkg natúr sajtkrém

-10 dkg porcukor

-1 citrom reszelt héja és 1 ek. leve

-2 ek. durvára vágott dióbél

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 20x20 cm-es tepsit.

A zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóban ledaráljuk, majd az így kapott zabpehelylisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Végül a száraz hozzávalókkal simára keverjük. A tepsibe simítjuk, és a sütőben 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben a tetejére a krémsajtot 2-3 percig mixer legmagasabb fokozatán a porcukorral krémesre verjük, majd a citromhéjjal és -lével ízesítjük. A kihűlt sütire kenjük. Tálalás előtt megszórjuk a dióval. A sütemény krém nélkül is nagyon finom!

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 szelet: 190 kcal