Hogyan illik visszautasítani valakit?
2024-04-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az emberi kapcsolatok világában, és ezen belül a társkeresés során sajnos elkerülhetetlen, hogy valaki közeledését el kell majd utasítanod. A visszautasításnak sokféle formája és szintje létezik, és mindegyiknek megvan a maga kihívása és hatása az érintettekre. Nézzük meg közelebbről, hogyan lehetne kezelni és feldolgozni ezeket a helyzeteket!


Kezdeményezés és az első visszajelzés

Az online társkeresés kezdeti fázisában gyakran szembesülsz azzal, hogy nem mindenki reagál az üzeneteidre, vagy azonnal kedvezőtlen választ kapsz. De! Fontos elfogadnod, hogy ez része a folyamatnak, és nem szabad, hogy elkedvetlenítsen már az elején. Természetes, hogy nem találsz mindenkit érdekesnek, mint ahogyan Te sem leszel vonzó mindenki számára.

Visszautasítás a levelezés során

Fontos dolog, hogy érdemleges választ adj az üzenetekre, de nem kell minden érdektelen vagy provokatív üzenetre reagálnod. Ha valaki nem szimpatikus számodra, akkor udvariasan és tisztességesen mondj neki nemet.

Visszautasítás egy randi után

Szemtől szembe mindig sokkal nehezebb elmondani őszintén az ellenérzéseinket, de mégis az őszinte út a legkifizetődőbb ilyen helyzetben is. Ha nem vagy biztos a dolgodban, hiszen még alig ismeritek egymást, akkor esetleg adhatsz még egy esélyt, viszont, amikor már pontosan tudod, hogy nincs értelme a folytatásnak, akkor nem szabad áltatnod sem a partneredet, sem pedig magadat. Hidd el, nem jobb azért maradni, mert nem akarod a másikat megbántani. Az őszinteségnél sokkal jobban fáj a hazugság.

Az első együttlét után

Attól, hogy valaki gyorsan a sűrűjébe ugrik, még sajnos nem biztos, hogy készen is áll egy komolyabb elköteleződésre. Ha Te is ebben a cipőben jársz, akkor meg kell vallanod a partnerednek. Minél hamarabb, annál jobb lesz mindkettőtök számára. Legtöbbször ugyanis az elodázott visszautasítás vagy a kiskapu hagyása csak további zavaros helyzeteket eredményezhet.

Fontos, hogy őszintén kommunikálj és ne hagyd, hogy a másik fél hiába reménykedjen.

Mindannyian más és más módon viseljük a visszautasítást, és mindenki más módszereket alkalmaz annak feldolgozására. Azonban mindenkinek el kell fogadnia, hogy a visszautasítás része az életnek, és hogy ezeket a helyzeteket civilizáltan és tisztességesen kell kezelni mind a kapcsolatokban-

 

Ez is érdekelhet! - Hogyan kezeld a visszautasítást ismerkedés során?