ByeAlex szerelmének álma teljesült
2024-04-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

ByeAlex kedvese, Jamina már régóta szeretett volna egy kiscicát, de az énekes szerint bonyodalmas a macskanevelés.

„Hát, úgy tűnik, lett egy cicánk, vagyis igazából Jaminának lett egy cicája, de velünk lakik, ez pedig kétségtelenül azt jelenti, hogy együtt kell laknom egy macskával, pedig eredetileg nem akartam” – kezdi legújabb TikTok-videójában ByeAlex, akitől a kedvese, Jamina már több éve kérte, hogy legyen macskájuk.

Az X-Faktor egykori mentora kijelentette, hogy szerinte a macskanevelés nagyon bonyodalmas, emiatt pedig egészen eddig nem akart saját macskát. Tavaly ősszel azonban egy váratlan helyzet elé került az énekes, ugyanis az utcán talált egy sérült, védtelen kismacskát, Kikót, akit a párjával együtt megpróbáltak megmenteni. ByeAlex a közösségi oldalán gyakran jelentkezett, hogy Kiko állapotáról tájékoztassa a követőit, egy idő után azonban el kellett vinnie a kisállatot egy fővárosi állatklinikára, ahol oxigénketrecbe került, s több napig kezelték, de végül október közepén elpusztult.

ByeAlex akkor felhívta a figyelmet arra, hogy a bajba jutott állatokon ugyanúgy segíteni kell, ráadásul Kiko emlékére csináltatott egy mintát a rajongóinak, amelyet azok többek között pólón vásárolhattak meg, a befolyó összeget pedig a Macskaárvaház Alapítvány részére ajánlotta fel az énekes, akikek egymillió forintot sikerült összegyűjtenie.

Az énekes bevallotta, számára rossz emlék Kiko története, de valójában miatta kezdett el azon gondolkodni, hogy talán neki is lehet egyszer egy macskája, később pedig azzal kereste meg őket egy tenyésztő barátjuk, hogy adna Jaminának egy skót lógófülű cicát.

Akkor is mondtam neki, hogy nem vagyok ebben biztos, mert az, hogy állatot mentünk és segítünk, jó és pozitív, de hogy állatot nevelünk, az valami egészen más

– mondta ByeAlex, aki végül beadta a derekát.

– Gondolom, a legtöbb ember odavan az állatok gondolatától, de nekem nagyon fura volt, hogy Szilva – merthogy így neveztük el – innentől kezdve itt lakik velünk, és marja szét a kanapét, úgyhogy azt le kellett takargatni... és fura az egész – mesélte az énekes.

ByeAlex elárulta, az egyik alapvetése az volt, hogy a cicus nem aludhat a hálóban, az ágyban. Mindenesetre Szilva olyan nyugodt cica, hogy – bár a függönyöket előszeretettel cibálja – magára is tudják őt hagyni. Ennek ellenére sok időre még nem hagyták egyedül, illetve vettek egy kamerát is, amivel megfigyelik, mi történik, amikor ők távol vannak.

Egyedül biztos nem vágnék bele, és továbbra is félek attól, hogy jó gazdi vagyok-e

– mondta ByeAlex.