A természetes hajszínhez való visszatérés 5 módja
2021-07-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Aki sokévnyi festés után vissza szeretné nyerni az eredeti hajszínét, annak sok türelemre és kitartásra lesz szüksége.

Néhány melírtincs itt, egy kis glossing ott, vagy rögtön egy teljesen új hajszín. Olyan sok csodálatos lehetőség van a hajszínezés általi átalakulásra, hogy sokszor választani is nehéz. Mégis sok nő életében eljön az a pont, amikor vissza akar térni a természetes hajszínéhez.

Sokan azt szeretnék, hogy a hajuk végre kipihenhesse magát a hosszú éveken át tartó kémiai kezelések után, mások azért döntenek így, mert fel akarják vállalni az ősz hajukat, és vannak, akik egyszerűen csak megunják a folyamatos utánfestést. A visszaút viszont nem könnyű, mindenképpen számolni kell egy bizonyos átmeneti időszakkal, ami alatt lenő a festett hajrész. Helmut Maier dm minőségmenedzser és fő stylist ezen tippjeivel és trükkjeivel azonban mindenki könnyen átvészelheti ezt az időszakot.

5 lehetséges visszaút a természetes hajszínhez

1. Egy jó stratégia

Számíts arra, hogy a természetes állapot visszanyerése nem megy egyik napról a másikra, meglehetősen hosszú folyamat is lehet. Aki az átmeneti időszakot stílusosan és ápolt hatású frizurával szeretné átvészelni, annak szüksége van egy jó tervre. A legjobb, ha egy tapasztalt hajszíntanácsadótól kérünk segítséget, és vele együtt dolgozunk ki egy (hosszútávú) stratégiát az egyéni kívánságaink és a hajunk tulajdonságainak figyelembevételével. Mindegy, hogy sötétről világosra, világosról sötétre váltanál, vagy úgy döntesz, hogy megmutatod a világnak az ősz hajkoronádat.

2. Szín a flakonból: hajtőszínező sprayk

A lenőtt hajtő problémára a legegyszerűbb megoldás egy buzz cut (nagyon rövidre nyírt katonás frizura). Jóllehet az ultrarövid haj szuper trendinek számít, sokak számára természetesen mégsem opció. Nem is kell annak lennie! Azért, hogy a fejbőr és a festett haj közötti festetlen sáv miatt ne utáljunk hónapokon át a tükörbe nézni, fújjunk erre a részre hajtőszínező spray-t, amit a következő hajmosásnál egyszerűen ki is moshatunk belőle.

3. A fodrászok trükklistája: a balayage és a melír

Mindegy, hogy hamvasszőke vagy barna a hajad, meghoztad a döntést, miszerint lépésről-lépésre visszaállítod a természetes hajszíned. Ezért a hajszínezés és az otthoni hajfestés ebben az időszakban tabunak számít.

Az átmeneti időszak átvészelésében a fodrászok tudnak a legnagyobb segítséget nyújtani. Ők a speciális melírozási technikákkal – például a balayage-zsal – stílusos átmeneteket képesek alkotni a hajba, melyeknek köszönhetően hónapokig harmonikus összhatást kelt a frizura.

A fóliát nem alkalmazó balayage metódusnál a hajtöveket nem festik be. A fodrász az egyes tincseket szabad kézzel melírozza, és nem törekszik arra, hogy a festett részek egyenlő távolságra legyenek egymástól. Így mossa szépen össze a természetes hajszín és az aktuális festés közötti átmenetet.

4. Vissza a természetes hajszínhez – El lehet távolítani a hajból a hajfestéket?

Fontos tudnod, hogy a mesterséges színjátékok meglehetősen megterhelik a hajat. Tehát a hajfestés megváltoztatja a haj szerkezetét, a pigmentek pedig a hajszálak mélyére hatolnak. Hajfestékeltávolító készítményekkel viszont sikerülhet „kiradírozni” belőlük a mesterséges festékanyagot.

Az eljárás hasonlít a hajfestéshez. A különbség közöttük: a vegyi anyagok felduzzasztják a hajszálakat, és kiszívják belőlük a pigmenteket. Ha ez jól sikerül, egy lépéssel közelebb kerülsz a természetes hajszínedhez. Viszont ezt a munkát mindenképp bízd egy profira, hiszen a vegyi kezelések különösen megterhelik a hajat. Ezek után tehát rendkívül fontos rendszeresen tápláló pakolásokkal kényeztetni azt.

5. Styling az átmenetekhez

Nézz szembe az igazsággal: a természetes hajszínhez való visszatérés egy hosszú, hónapokat is igénybe vevő folyamat – főleg hosszú haj esetén. Ha számodra a rövidre vágatás túl radikális lépés lenne, akkor a hajadnak az átmeneti időszakban megfelelő stylingra lesz szüksége. Tarts ki! Megéri!

Forrás: Activebeauty