A sikeres első randi szabályai
2021-11-25  /  Szerző:   /   Randi

Sokan kérdezik, hogy mitől sikeres egy első randi? Hogyan tudom elérni, hogy a nekem tetsző partner ismét találkára hívjon?  A sikeres első randi szabályai nagyon egyszerűek!

1. Öltözz kényelmesen!

A legtöbb társkereső azt hiszi, hogy nagyon ki kell csípnie magát az első találkozóra. Valóban nem árt, ha igényes, tiszta és jól ápolt vagy, de ez nem jelenti azt, hogy tízcentis tűsarkakon kell imbolyognod, vagy feszes, testhezálló szoknyában fulladoznod!

Az, hogy mennyire találjuk egymást vonzónak az első randin, leginkább attól függ, hogy mennyire vagyunk képesek egymásra hangolódni. Ha ebben akadályoz bármilyen testi diszkomfortérzés, akkor képtelen leszel a partneredre figyelni, és máris ugrott a kölcsönös összehangolódás. A másik azt fogja érzékelni, hogy nyugtalan vagy, szorongsz, és nem érti majd, hogy mi a gond.

Öltözz kényelmesen, hogy ne zavarjon semmit! Különben sem egy-egy ruhadarab számít, hanem ezek összhatása, és az ebből kiolvasható üzenet. A randi előtt gondold végig, hogy mit szeretnél: mi legyen a találkozó kimenetele, és ennek alapján öltözz fel!

 

2. Ne játszd meg magad!

Sajnos sokan megpróbálják kitalálni, vajon milyen partnerre vágyhat az épp aktuális jelöltjük, és igyekeznek ehhez igazítani a viselkedésüket, véleményüket. Sok intelligens, több diplomás nő eltitkolja a végzettségét, mert nem akarja zavarba hozni a férfit, ugyanis az a fixa ideájuk, hogy a férfiak nem szeretik az okos nőket. Mások azt hallgatják el, hogy gyerekeik vannak.

Mit gondolsz? Ha megtetszel a férfinek, és elkezdődik a kapcsolat, meddig tudod rejtegetni a gyerekeidet, vagy azt, hogy okos és intelligens vagy? Szerintem joggal fogja becsapottnak érezni magát a férfi, ha ez csak jó sokára derül ki. Szerintem a legfontosabb első randi szabály: légy önmagad! Mássz ki a másik fejéből, és ne akard kitalálni, hogy kire vágyik a másik, és ne is akarj megfelelni ennek a hagymázas elképzelésnek! Csak legyél önmagad! Ha tetszik neki, amit lát, akkor úgyis vonzó leszel. Ha viszont elhitetsz magadról egy hamis képet, gyorsan lapátra kerülsz, ha kiderül az igazság!

 

3. Nyílj meg a másik előtt!

Tudom, hogy egy introvertált, szorongó randizónak ez az egyik legnehezebb feladat, különösen, ha már egy sor kudarc, visszautasítás van mögötte. Számukra az őszinteség, a kitárulkozás kifejezetten veszélyesnek tűnik.

Figyelj! Nem azt tanácsolom, hogy meséld el életed legfájóbb, legtragikusabb eseményét! Csak mutass magadból valamit: érzéseket, apró történeteket, vágyakat, mert ehhez lehet kapcsolódni! Ilyenkor derül ki, hogy “ja, tényleg, én is így szoktam érezni magam!” vagy “aha, velem is történt hasonló dolog!”. És máris megteremtődött egy közös élmény, kiderült, hogy van bennünk valami hasonló! Ráadásul az őszinteséget, megnyílást a másik hasonló nyitottsággal szokta viszonozni. És ezzel meg is kezdődött az ismerkedés folyamata, ami szuper, hiszen ezért találkoztatok!

 

4. Figyelj a másikra!

Többnyire férfiak szokták elkövetni azt a hibát, hogy az első randin úgy viselkednek mint egy páva: szétterítek a faroktollaikat. Vagyis beszélnek, beszélnek, beszélnek, mert szeretnék megmutatni, hogy mennyit érnek, mi mindent értek el eddig életükben. Szegény nő meg csak ül, hallgat, és úgy jön el a randiról, hogy rá senki nem volt kíváncsi. A konklúziója: ez a pasi nagyképű és taszító.

Tehát a lényeg: ne magadat akard fényezni, hanem figyelj a másikra minden idegszáladdal! Engedd, hogy ő mutathassa meg magát! Érdeklődj, kérdezz, és az őszinte válaszokat viszonozd hasonló nyíltsággal, de röviden! Kutatások sora bizonyítja, hogy azokat az embereket tartjuk vonzónak, akik képesek figyelni ránk, megélhetjük azt, hogy fontosak vagyunk nekik. Kevés dolog tesz vonzóbbá, mint ha képes vagy valóban, őszintén érdeklődni a másik iránt, és figyelsz rá!

KATTINTS A LINKRE!

Ha szeretnél ügyesebb lenni a társkeresésben, nézd meg a Társtaláló expedíció videóit!

Ha inkább személyes segítségre van szükséged, gyere el egy társkereső coachingra!

 

Jánosi Valéria - mentálhigiénés szakember, coach és mediátor
https://mukodoparkapcsolat.hu/