3 ok, amiért érdemes színezett nappali krémet használnod
2021-11-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha gyors megoldásra van szükséged, ám a gyorsaság nem mehet sem az ápolás, sem a ragyogó végeredmény rovására, egy színezett nappali krémet érdemes választanod. Majdnem mindent tudnak, amit egy alapozó tud, vagy még annál is többet!

Imádjuk az all-in-one termékeket! Használatukkal időt takaríthatunk meg, valamint helyet spórolunk a fürdőszobában. A színezett nappali krémek az ápolás és szépítés kategóriájában kétségtelenül a kötelező darabok közé tartoznak. Könnyed textúrával rendelkeznek, elfedik a piros foltokat és az egyéb bőrhibákat, valamint üde, egyenletes bőrt varázsolnak. Mindegy, hogy kevert bőrrel rendelkezel, pigmentfoltokkal vagy bőrszárazsággal küzdesz: garantáltan találsz olyan színezett nappali krémet, amely képes kielégíteni a bőröd szükségleteit.

A természetes no-makeup „smink” sohasem megy ki a divatból. Ha színezett nappali krémet használsz, nem kell aggódnod, hogy maszk hatású lesz a végeredmény. Az enyhe pigmentáltság egy szempillantás alatt összeolvad a bőrrel, így nem kell attól tartanod, hogy nem sikerül egyenletesen eldolgoznod a terméket, sőt, elkenődni sem fog semmi. Az pedig már szinte magától értetődő, hogy a könnyű textúrának köszönhetően a pórusaidat se tömíti el.

 

1. Az alapozó alternatívája

Egy szép smink elkészítéséhez időre és ügyességre van szükség. A legtöbb esetben nem lehet pár ecsetvonással elintézni az alapozást, hiszen annak részét képezi a korrektoros előkészítés, a tökéletes, foltmentes eldolgozás, a púderes fixálás, hogy minden a helyén maradjon, és még néhány lépés.

A színezett nappali krém viszont igazán okos találmány, mert egyszerre ápol és biztosít enyhe fedést. Ezek éppen úgy tartalmaznak öregedésgátló hatóanyagokat, fényvédőfaktorokat, hydro-komplexeket – mint a hialuronsav – és vitaminokat – mint a niacinamid, vagy a C- és E-vitamin –, mint szép fedést biztosító festékpigmenteket.

2. Elfedi a bőr egyenetlenségeit, és minden bőrtípusra ideális

Most, hogy tudod mennyire egyszerű a felvitele, már csak az arcbőröd igényeit leginkább kielégítő terméket kell megtalálnod. A színezett nappali krémek, a BB vagy CC krémek alapvetően egyazon kategóriába tartoznak. A különbség közöttük, hogy míg a BB krémeket (Bleshing Balms) irritált és száraz bőrre fejlesztették ki, és különösen sok hidratáló hatóanyagot tartalmaznak, addig a CC krémek (Color Corrector) igazodnak a bőrszínhez, és ideálisak a piros foltok, a szem alatti karikák és a pigmentfoltok eltüntetésére. A színezett nappali krémek a klasszikus, nem komplikált bőrtípusokon alkalmazhatók a legjobban.

3. Természetes eredmény

Jóllehet a színezett nappali krém már önmagában is sugárzóvá varázsolja az arcod, némi pirosítóval és ajakrúzzsal felteheted az i-re a pontot! Púder helyett használhatsz például krémes pirosítót, ami friss almaorcácskákat kölcsönöz, megakadályozza az orcarész kiszáradását, valamint lágyan összeolvad a bőrrel. A tökéletes csókos szájhoz használj ajakfényt vagy nude árnyalatú féltartós ajakrúzst, mert ezek ugyancsak a természetes hatást erősítik.

Forrás: Activebeauty