A „rosszfiúk” menők, de mi a helyzet a lányokkal?
2022-01-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A lányok mindig a rosszfiúkra buknak. Legalábbis ezt látjuk a legtöbb filmben és romantikus történetben. Mi tagadás van némi valóságalapja ennek a mondásnak, hiszen a tiltott és veszélyes dolgok mindig sokkal vonzóbbak, mint a helyes út. De miért van az, hogy ha már a „rosszlányokról” van szó, akkor teljesen más a dolog megítélése. Egy ilyen nővel tényleg csak egy futó kalandot lehet elképzelni?

Az emberek többsége szinte azonnal rávágná, hogy igen.

Miért? Az általánosan elfogadott társadalmi felfogás miatt. Egy jóravaló férfi ugyanis ritkán választ „jó lányt” egy futó, szenvedélyes románcra, hiszen utóbbiak egy ilyen kapcsolattól általában mereven elzárkóznak.

De mit jelent a fogalom, hogy „rosszlány”?

Az elterjedt nézet szerint olyan könnyűvérű nőt, aki mindenre kapható.

 

Ezt is olvasd el! - Miért vonzódnak a nők a rosszfiúkhoz? (És miért hamis ez az állítás?

 

Elképzelhető egy komoly kapcsolat egy rosszfiúval?

Alapvetően nem. Ennek mindössze annyi az oka, hogy bármennyire is vonzó és kívánatos egy ilyen partner elsőre, hosszabb távon rengeteg feszültség és probléma keletkezik abból, hogy egy igazi macsó sokkal inkább önmagára és a saját javára fordít minden pénzt és energiát, semmint egy párkapcsolat építésére és elmélyítésére. Egy komoly elköteleződésre vágyó nő számára egy ilyen kapcsolat sosem lesz elég jó. És természetesen ugyanez igaz fordított helyzetben is.

Már a régi történetekben is általában kétféle nő tűnt fel, a hercegnők és a „rosszlányok”. Még ha nem is tudhatjuk, hogy a zárt ajtók mögött mit csináltak előbbiek, akkor is ők voltak a „jó lányok”. Ez a megítélés pedig nem sokat változott az évszázadok során.

Elméletben mind a nők, mind a férfiak inkább olyan társat választanának, aki kedves, támogató és gondoskodó, de a valóságban pont az ellenkezője történik meg. Egyszerűen vonzza őket az izgalmas, a tilos. Ugyanakkor végül mégis sokan belátják, hogy sokkal jobb egy komoly és hosszú távú kapcsolat egy kedves okos társ mellett, mint feleslegesen az időt vesztegetni olyanra, aki nem érdemli meg, és akit úgysem tudsz megváltoztatni.