A legfontosabb tudnivalók a festett haj ápolásáról
2019-08-21  /  Szerző:   /   Rúzs Mindenki imádja a pillanatot, amikor frissen festett hajjal kilép a fodrásztól, és úgy vonul végig az utcán, akár egy szupermodell. Az alábbi tippek segítségével sokkal tovább marad meg ez az érzés és természetesen a tökéletes hajszín is.

lany

Kerüljük a túl gyakori hajmosást!

Az első és legfontosabb szabály, hogy hajfestés után legalább 2 napig ne mossuk meg a hajunkat, ugyanis ennyi időre van szükségük a színpigmenteknek, hogy teljesen beleépüljenek a haj szerkezetébe. Ha túl korán vagy túl gyakran mossuk meg a fürtjeinket, akkor kiöblítjük a színmolekulákat. A másik, amire figyelnünk kell, hogy mindig festett hajra kifejlesztett sampont és öblítőt használjunk annak érdekében, hogy minél tartósabb legyen a hajszínünk. A víz hőmérséklete is nagyon lényeges, ugyanis a túl meleg víz kiszárítja a hajszálakat.

Intenzív ápolás

A festett haj megfelelő ápolása rendkívül fontos, hiszen a festés során károsodik a haj szerkezete. Épp ezért kötelező az öblítő használata, ami a tincseinket és a fejbőrünket is ápolja. Hetente legalább egyszer tegyünk fel egy hajpakolást, ami regenerálja és hidratálja a hajunkat.

Ne dörzsöljük!

Reggel még hajat kell mosnunk, de nagyon kevés időnk van? Ebben az esetben is tilos a hajunkat egy törölközővel dörzsölni, ugyanis ezzel kárt teszünk hajunk szerkezetében, a hajszínünk pedig elveszíti csillogását.

Színerősítő

A hajszínünk kezd kifakulni, de még nem kaptunk időpontot a fodrászhoz? Akkor vegyük elő a színpigmenteket tartalmazó csoda samponunkat, öblítőnket és hajmaszkunkat, melyekkel nem csak ápolhatjuk hajunkat, de még a színét is felfrissítjük.

lany

Hajszárítás

Festett haj esetén inkább mellőzzük a hajszárító, a sütővas és a hajvasaló használatát, ugyanis ezek a készülékek tönkreteszik a festett haj szerkezetét, továbbá nagyon kiszárítják azt. Amikor időnk engedi, inkább hagyjuk a hajunkat a szabad levegőn megszáradni. Ha ez nem megoldható, akkor használjunk hővédő sprayt.

UV-védelem

Nyáron nem csak a bőrünket kell védenünk a nap káros sugaraitól, hanem a hajunkat is. Az UVA- és UVB-sugarak behatolnak a hajszálak belsejébe, kifakítják a színpigmenteket, továbbá a hajszerkezetet is károsítják. Már kaphatóak UV-védelemmel ellátott sprayk és hajolajak, melyek kellő védelmet nyújtanak.

Kerüljük a szilikont!

Teljesen mindegy, hogy samponról, öblítőről vagy hajpakolásról beszélünk, mindig szilikonmentes termékeket használjunk. Tény, hogy a szilikontól nagyon selymes lesz a hajunk, azonban hosszú távon több mellékhatása is lehet. Az egyik, hogy a hajunk sokkal gyorsabban magába szívja a levegőben található káros anyagokat, aminek hatására fénytelen lesz a hajunk.

Forrás: Activebeauty