A koronavírus sem választja szét Erzsébet királynőt és Fülöp herceget
2020-09-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A koronavírus sem tudja szétválasztani Erzsébet királynőt (94) és Fülöp herceget (99). Bár sokan meglepődtek, hogy II. Erzsébet a világjárvány ellenére sem hajlandó lemondani szokásos nyár végi vakációjáról és minden figyelmeztetés ellenére elutazik balmorali birtokára, mostanra megtudhattuk, hogy egészsége megőrzése érdekében még soha nem tapasztalt biztonsági ellenőrzéseken kell átesnie a hozzá közelállóknak.

Az uralkodóval ugyanis jelenleg mindössze négy személy léphet kapcsolatba, Tony Johnstone-Burt (62) udvarmester, Edward Young (53) magántitkár, valamint Paul Whybrew (61) és William Henderson (59) inasok, akiknek kéthetes karanténba kellett vonulniuk, mielőtt beköltöztek volna munkaadójuk nyári rezidenciájára.

Az óvintézkedéseket természetesen még maga a királynő sem úszta meg, hiszen a vakációja alatt a fertőzés elkerülése érdekében nem mehet templomba, nem fogadhat vendégeket, rokonaival csak telefonon beszélhet, illetve kedvenc hobbijától, a lovaglástól is eltiltották határozatlan időre.

 

Ezen áldozatok azonban szükségesek ahhoz, hogy Erzsébet együtt tölthessen egy kis időt férjével, Fülöppel, akivel ugyan már 72 éve házasok, de a királynő rengeteg teendője miatt alig van idejük egymásra.

Az elmúlt napokat kellemesen tölthették a balmorali kastély kényelmében, a hírek szerint pedig hamarosan átköltöznek egy Londonhoz közelebbi kastélyba, Sadringhambe. Itt is eltöltenek néhány hetet, mielőtt a királynő munkaügyei miatt visszatér Windsorba és Londonba, Fülöp herceg pedig ott marad.

 

A palota tisztviselői a biztonságuk érdekében egy úgynevezett speciális buborékot húznak fel Fülöp herceg birtoka és a windsori kastély közé, hogy miután Erzsébet visszatér a pihenésből, továbbra is veszélytelenül utazhasson kedveséhez.

Ez egy olyan dolog, amit már terveznek egy ideje, és lehetővé teszi majd számukra, hogy továbbra is láthassák egymást, miközben őfelsége hivatalos feladatokért ingázik Windsor és a Buckingham-palota között – mondta egy a családhoz közel álló forrás.

Bár Erzsébet királynő még 94 évesen is kifejezetten aktív, férje már 2017-ben visszavonult a közügyektől, azóta pedig inkább egy norfolki farmon élt, amit modernizáltak a kényelme érdekében. A járványhelyzet előtt hosszú sétákkal és olvasással töltötte a mindennapjait, miközben rendszeresen találkozott barátaival, valamint a régi idők emlékére támogatott néhány jótékonysági szervezetet is.

Forrás: Blikk