A 10 legnagyobb randitévhit
2023-09-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A társkeresés olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá, és mindenki előszeretettel osztogat építő jellegű tanácsokat, amelyeket azonban nem mindig érdemes megfogadni. A mai napig számtalan tévhit kering a társkeresők körében, amelyek sajnos túl sokszor vezetnek rossz élményekhez és kudarcokhoz. Cikkünkben most összegyűjtöttünk 10 olyan állítást, amelyet még véletlenül sem szabad elhinned, ha szeretnéd megtalálni a boldogságot valaki oldalán.

Az első benyomás mindennél fontosabb.

Bár az első benyomás tényleg számít, azt sem szabad elfelejteni, hogy mindig és mindenki változik, fejlődik, és persze bárki lehet éppen rossz passzban, ami miatt esetleg nem tud olyan megnyerő lenni, mint amilyen valójában. Ezért fontos, hogy adj esélyt egy második, harmadik találkozónak is, mielőtt végleges véleményt alkotsz valakiről.

Mindent el kell mondanod az első randin.

Óriási tévedés, hogy már az első adandó alkalommal a partnered nyakába kell zúdítanod életed minden részletét. De nem, nem kell. Hagyd, hogy a dolgok fokozatosan alakuljanak ki, és csak akkor oszd meg a személyesebb információkat, ha már elég komfortosan érzed magad a másik fél társaságában.

Az online társkeresők csak a kilencvenes évek szinglijeinek valók.

Az online társkeresők ma már széles körben elfogadottak és használtak minden korosztályban. Ez az egyik leghatékonyabb módja a potenciális partnerek megtalálásának.

A romantika mindig egyenlő a szenvedéllyel.

A romantika számtalan, különféle formában lehet jelen, és nem kell feltétlenül szenvedélyesnek lennie. A mélyebb kötődés ugyanolyan fontos, mint a heves érzelmi fellángolás.

A leendő pároddal mindenben hasonlónak kell lenned.

A hasonlóságok fontosak, de a különbségek is lehetnek izgalmasak egy kapcsolat dinamikáját illetően, hiszen az eltérő érdeklődési területek is gazdagítóak lehetnek egy kapcsolatban.

Csak a külső számít.

A vonzalom szubjektív, az emberek eltérő dolgokat találnak vonzónak. A személyiség, az intelligencia és az érdeklődés közös pontjai is legalább olyan fontosak, mint hogy külsőre tetszen valaki.

A „szerelem első látásra” az egyetlen igazi szerelem.

A szerelem sokféleképpen kezdődhet, gyorsan vagy lassan, de az igazi érzelmi kötelék kialakulásához idő kell. Ne ess pánikba, ha nem érzel azonnal szikrát.

A szerelem mindent legyőz.

A szerelem erős érzés, de nem old meg minden problémát. A kommunikáció, a kompromisszumkészség és a kapcsolat működtetésébe fektetett energia elengedhetetlenek a tartós kapcsolatokhoz.

A randizás csak a fiataloknak való.

A személyes találkák és a párkapcsolatok minden életkorban fontosak. Ne zárkózz be csak azért, mert már túl idősnek gondolod magad.

A randevúzás célja mindig a házasság.

A randevúzás nem feltétlenül az esküvő előszobája. Sokan randiznak pusztán szórakozásból, tapasztalatszerzésből, vagy csak a társaság miatt.

 

Ez is érdekelhet! - Szingli vagy és reményvesztett? Ezen az 5 dolgon változtass!

 

Tévhitek mindig voltak és lesznek, de ne hagyd, hogy ezek meggátoljanak Téged a szerelem megtalálásában. Legyél nyitott, türelmes, próbálj ki új dolgokat, és hagyd, hogy a boldogság rád találjon!