9 taktika, amellyel lehetsz Te a kezdeményező
2021-01-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Hol van már az az idő, amikor a férfiaktól várták el, hogy megtegyék az első lépést? Azóta nagyot fordult a világ. Ma már egy nőnek is szabad felvállalni az érzelmeit, megosztani azt a választottjával, és ezt senki nem rója fel neki.

De, ha Te vagy az a nő, aki kezdeményezni szeretne, akkor természetes dolog, hogy elbizonytalanodsz. Hidd el, a pasiknak sem kevésbé stresszes megtenni az első lépést, de tőlük elvárja a társadalom, hogy bátrak és merészek legyenek. Mindenki fél a visszautasítástól, és ez teljesen érthető.

Vesztenivalód ugyanakkor nem sok van, egy kellemetlen szituáción túl, szerencsére az élet megy tovább, benne számtalan új lehetőséggel.

De, hogy megkönnyítsük a dolgod, összegyűjtöttük néhány hatékony technikát, amelyek segítségével bátrabban megteheted azt a bizonyos első lépést!

1. Kérdezd meg tőle, hogy foglalt-e!

Ez az első és legfontosabb információ, amit be kell szerezned, mielőtt bármit is csinálnál. Nemcsak szóban fog Neked válaszolni, olvashatsz a testbeszédéből is. Azzal, hogy felteszel egy ilyen kérdést, kinyilvánítod felé az érdeklődésed, ugyanakkor mégsem tolakodó, hiszen lehet szimplán baráti érdeklődés. Főleg akkor, ha egyébként tudod a választ, mert egy régi ismerősödhöz szeretnél közeledni, megfogalmazhatod így is: „Meglepő, hogy egy ilyen nagyszerű ember, mint Te, még szingli!”.

2. Hívd meg egy italra!

Hiszed vagy sem, ez is működik. A legtöbb férfi meglepődik egy ilyen helyzeten, de ugyanakkor rendkívül vonzó tulajdonság számukra, ha egy nő veszi a bátorságot egy meghíváshoz. A férfiak is szeretik ugyanis, ha értékeli valaki őket, és érdemesnek tartja ismerkedésre.

Ezt is olvasd el! - 9 apró trükk, amitől vonzóbb leszel a férfiak szemében!

3. Bókolj neki!

Ha már ismered a kiszemelted, és szeretnél többet kihozni a kapcsolatotokból, akkor ne félj néha megdicsérni a kinézetét, vagy valamely tulajdonságát. Ha szereted, ahogy nevet, vagy tetszik az új kabátja, miért ne említhetnéd meg neki? De még akkor is, amikor épp megismerkedtetek, találhatsz olyan dolgot, amit kiemelhetsz. Mindenki szereti a dicséretet, és azt, hogy mások észreveszik a jó tulajdonságaikat. Ami viszont fontos, hogy legyél őszinte, csak akkor bókolj, ha komolyan is gondolod.

4. Mosolyogj!

Túl egyszerűnek hangzik, pedig hatékony taktika. Ha jól érzed magad, és főleg attól vagy boldog, hogy láthatod, akkor miért ne mosolyoghatnál rá, és éreztetnéd vele, hogy örülsz a társaságának? A nevetés közelebb hozza az embereket, falakat dönt le, és csökkenti a stresszt.

5. Vond be a barátaidat!

Egy kis támogatás senkinek nem árt, ezért avasd be néhány barátodat az ügybe. Amikor egy bulin megtetszik valaki, akkor próbálkozhatsz olyan „átlátszó” filmes trükkel, mint: „A barátaim és én épp azon vitatkozunk, hogy melyik a 2000-es évek legcsöpögősebb romantikus filmje, tudsz segíteni?”. Egy ilyen felvezetés egyrészt tökéletes beszélgetésindító, másrészt remekül oldja a feszültséget. Ráadásul a háttérben ott maradnak az ismerőseid, akik drukkolnak Neked.

6. Emlékeztesd magad, hogy miért is vagy egy „főnyeremény”!

Különösen ragyogni fogsz a kiszemelted előtt, ha kicsit felturbózod az önbizalmadat. Mielőtt odalépnél hozzá, gondold végig a jó tulajdonságaidat, az előnyeidet, a korábbi sikereidet. Ebből nem csupán bátorságot meríthetsz, de a kisugárzásodra is jó hatással lesz.

7. Játssz!

Na nem úgy, hogy használd ki az embereket magad körül, inkább közelítsd meg az ismerkedést kicsit másként. Tűzz ki magad elé olyan kihívásokat, amelyek motiválnak az első lépés megtételére. Például határozd el, hogy a következő héten megpróbálsz minden nap egy új, idegen emberrel beszélgetést kezdeményezni, mondjuk a liftben, vagy amikor sorban állsz a boltban. Ez nem feltétlenül a flörtről kell, hogy szóljon, csak baráti csevegésről. Ezzel a gyakorlással fokozatosan természetessé válik számodra, hogy bátran nyiss egy idegen felé.

8. Próbáld ki, hogyan reagál egy fizikai közeledésre!

Ez természetesen leginkább akkor működik, ha egy közeli ismerőshöz fűznek gyengéd szálak. Mivel egyébként is jó viszonyban vagytok, semmi különös nincs abban, ha megérinted a vállát, vagy kezét egy adódó pillanatban. Viszont akkor és ott azonnal érezni fogod, hogy működik-e köztetek a kémia, vagy sem.

9. Legyen egy mentőöved!

Sajnos előfordulhat, hogy egy ilyen közeledésre végül elutasító választ kapsz, vagy épp akkor derül ki számodra, hogy az illető foglalt. Ilyenkor jól jöhet egy vészterv, amely segít kimenekíteni magadat a kínos helyzetből. Legyen például a tarsolyodban egy-egy olyan mondat, mint: „Szerencsés hölgy a feleséged, szép estét!”. Ha úgy vágsz bele, hogy erre az eshetőségre is felkészülsz, akkor a bátorságod is nagyobb lesz, mert tudatosul benned, hogy nincs mitől tartanod, ezért egy próbát megér kezdeményezni.

Nőként felvállalni a kezdeményezést talán ijesztő, de ugyanakkor felfoghatod szórakozásként is. Mindig maradj pozitív, erősítsd az önbizalmadat, és gyakorold a vészforgatókönyvedet. Hidd el, megéri megtenni az első lépést, mert tényleg nincs mit vesztened!

Forrás: Life.hu