5 napi gyakorlat, hogy jobban érezd magad a bőrödben
2021-01-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az utóbbi hónapok mindenkit megviseltek, hiszen a feje tetejére állt a világ, ezzel együtt a mindennapjaink is. A munkába járást felváltotta a home office, a trendi szettjeinket pedig melegítőre cseréltük. Mindezek hatására gyakran már a bőrünkben sem érezzük jól magunkat. Ennek alábbi tippjeinkkel véget vethetünk.

1. tipp

2020-ban rengeteg időt töltöttünk a négy fal között, ahol a legtrendibb viselet a melegítő. Tény, hogy valóban nincs ennél kényelmesebb verzió otthonra, illetve az utcára, de azért jól esik a lelkünknek és a nőiességünknek, ha néha inkább a szekrényben hagyjuk ezeket a ruhadarabokat, és valami szebbet veszünk fel. Ez nem azt jelenti, hogy kisestélyiben kell otthon rohangálnunk, hiszen sportos öltözékben is lehetünk csinosak. Már az is elég, ha nem egy lyukas melegítőben és egy agyonmosott pólóban ücsörgünk a kanapén vagy a laptop előtt, hanem egy trendibb szettben. Ettől azonnal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

2. tipp

Kérdés: mikor sminkeltük ki magunkat utoljára, amióta home office-ban dolgozunk? Míg eleinte nagyon jó érzés, hogy nem kell minden áldott reggel foglalkoznunk ezzel, egy idő után pedig hozzá is szokunk a “natúr” léthez. Ez azonban nagy hiba, hiszen soha ne mások miatt foglalkozzunk a külsőnkkel, hanem magunk miatt. Igenis álljunk a tükör elé, és szedjük rendbe az arcunkat, dobjunk fel egy finom sminket – még akkor is, ha otthon töltjük a napot.

3. tipp

A hajunk állapota szintén nagy befolyással van arra, hogy mennyire érezzük magunkat jól a bőrünkben! Bátran ki merjük jelenteni, hogy zsíros hajjal még Cindy Crawford is kevésbé érzi magát vonzónak. Épp ezért ne küldjük szabadságra a fésűt és a hajápolási termékeinket! Nem baj, ha néha csak egy gyors kontyba fogjuk a hajunkat, ha máskor egy szép frizurát készítünk magunknak. Az legyen a célunk, hogy mindig öröm legyen tükörbe nézni.

4. tipp

A mozgás szintén jó hatással van az érzelmi világunkra, hiszen már 15 perc sporttól is jobb lesz a kedvünk, miközben jó érzéssel tölt majd el, hogy ma sem voltunk tétlenek. A közösségi média különböző felületein rengeteg otthoni edzésvideót találhatunk, így ha hiányzik az inspiráció, akkor keressünk egy számunkra szimpatikus összeállítást, és már kezdhetjük is a sportolást.

5. tipp

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, szükség van a belső harmónia megteremtésére is, amit azonban a felgyorsult világunkban egyre nehezebb elérni, hiszen mindenhonnan ingerek érnek minket, és nem tudunk rendesen kikapcsolni. Épp ezért fontos, hogy néha tudatosan zárjunk ki mindent: kapcsoljuk ki a tévét, a mobilt, egyszerűen mindent tüntessünk el a környezetünkből, ami megzavarhatja a nyugalmunkat. Ha ezzel megvagyunk, akkor végre kikapcsolhatjuk az agyunkat, pihenhetünk, hogy a belső hangunkkal és harmóniánkkal foglalkozzunk.

Forrás: Activebeauty