9 jel, hogy tökéletesen összeillesz a pároddal
2018-08-30  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Biztos vagy abban, hogy megtaláltad azt a férfit, aki tökéletesen illik hozzád, azt, aki figyelmesen meghallgat, amikor beszélsz hozzá, aki mindig ott van melletted, amikor szükséged van rá, vagy amikor csupán egy ölelésre vágysz? De mégis, hogyan lehetsz biztos abban, hogy a melletted álló férfi az, akivel igazán összeillesz? Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 9 jelet, mely alapján megtudhatod, hogy tökéletesen összeillesz-e a pároddal és hogy érdemes-e közös jövőt terveznetek együtt.

1. Mindketten pozitív személyiségek vagytok

Kutatások igazolják azt, hogy a pozitív életszemlélet és pár mosolyváltás naponta sokban hozzájárulhat egy stabil párkapcsolat kialakításához. A chicagoi egyetem kutatói felfedezték azt, hogy ha a párkapcsolatban legalább az egyik személy nagyfokú pozitivitással rendelkezik, akkor a párkapcsolatban sokkal kevesebb lesz a konfliktus. Egy másik kutatás szerint azokban a párkapcsolatokban, ahol a párok mindig megünneplik a társuk sikereit úgy, mintha az a sajátjuk lenne (mint például egy munkahelyi előléptetést), sokkal elégedettebbek, mint azok, akik negatívan vagy közömbösséggel reagálnak a párjuk sikereire. Az optimizmus mindkét partner számára előnyökkel jár.

2. Csak a szükséges mennyiségű üzeneteket külditek egymásnak

A különböző gif-ek és hangulatjelek egyre gyakoribb használatával manapság egyre ritkábban fejezzük ki szavakban is az érzéseinket és érzelmeinket. Párkapcsolati szakértők mégis arra tanácsolják a párokat, hogy minél kevesebbet kommunikáljanak üzenetekben. Amikor az egyik fél kevésbé közlékeny az üzenetváltás során, a másik fél viszont több kommunikációt várna el a kapcsolatban, akkor ez gyakran vezethet csalódottsághoz, hiszen az elvárások nem egyeznek meg a valósággal.

3. Korlátozzátok a közösségi oldalak használatát

Mindig szereted leellenőrizni az Instagram vagy a Facebook oldalad és úgy gondolod, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy naprakészen maradj a hírekkel? A közösségi oldalak túlzásba vitt nézegetése a legmérgezőbb dolog, amit tehetsz a párkapcsolatodért. Egy felmérés szerint azok a párok, akik egy nap több, mint egyszer nézik meg a Facebook oldalukat, nagyobb eséllyel veszekednek egymással, ez pedig elkerülhetetlenül negatív következményekhez vezet a párkapcsolatban, mint a hűtlenség vagy a szakítás.

4. Szeretetteljesen viselkedtek egymással

A legtöbben tudjuk azt, hogy két ember közötti vonzalom biológiai alapú. Azonban, ha ez a vonzalom tartóssá válik mindkét fél részéről, akkor ez jelzi a párkapcsolat boldogsági szintjét is. Egy kutatás szerint a masszázs, a simogatás, a kézfogás és az ölelkezés mennyisége mindig összefüggésben van a partnerek elégedettségi szintjével.

5. Vitatkoztok, ahelyett, hogy visszaszorítanátok az érzelmeitek kinyilvánítását

Egy felmérés szerint a harag kinyilvánítása akkor, amikor nézeteltérések alakulnak ki a párkapcsolatban, nagyon hasznos a problémák megoldásában. Ha már a problémák megjelenésekor nyíltan ki tudjátok fejezni egymás iránti valós érzelmeiteket, és meg tudjátok vitatni a nézeteltéréseiteket, akkor a későbbiekben sokkal könnyebben ki fogjátok tudni fejezni az érzelmeiteket egymás iránt és sokkal gyorsabban meg fogjátok találni a megoldást a problémáitokra.

6. Rendszeres a szexuális életetek

Ha már elmúltak a mézeshetek, de ti a későbbiekben is még mindig megőriztétek a mézeshetek alatt megszokott ritmust, ami a fizikai kontaktust illeti, akkor ez azt jelenti, hogy jó úton jártok. Egy felmérés bebizonyította azt, hogy ha a párok hetente legalább egyszer szexelnek, akkor sokkal boldogabbak a párkapcsolatban.

7. Hasonlóak vagytok

Bizonyára mindannyian ismerjük azt a mondást, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Bár régi mondás, mégsem gondoljuk, hogy ez így teljesen igaz lenne, ugyanis a vonzalom épp amiatt alakul ki két ember között, mert valami közös van bennük. Egy felmérés bebizonyította azt, hogy az emberek mindig arra vágynak, hogy olyanok legyenek, mint mások. Minél jobban hasonlíttok egymáshoz a személyiségetekben és az életfelfogásotokban, annál nagyobb esélyetek van arra, hogy jól együttműködjetek a későbbiekben, és sokkal nagyobb tiszteletben részesítitek majd egymást.

8. Eltérnek a pénzügyi szokásaitok

Valószínű nem ti vagytok az egyetlen pár, aki vitázik a pénzügyi kiadások miatt. Egy nemrég végzett felmérés alapján megállapították azt, hogy ha ebből a szempontból a párkapcsolatban a felek szokásai eltérőek, vagyis az egyik fél többet költ, mint a másik, vagy az egyik másfajta dolgokra költ, mint a másik, akkor a párkapcsolat tökéletesen működhet. Ha egy párkapcsolatban el is térnek a költekezési szokásaitok, a nagyobb kiadásokat, mint például egy ház vagy egy autóvásárlást mindenképpen ajánlatos megbeszélni egymással.

9. Ugyanazokon a vicceken nevettek

Ha még a favicceken is tudtok együtt nevetni, akkor egymásnak teremtett titeket az ég. Egy felmérés szerint a párkapcsolatok 75%-a, akik egy nap legalább egyszer közösen nevetnek él boldog párkapcsolatban egymással.