8 vészjelzés, hogy ne menj hozzá feleségül!
2023-05-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Sajnos az iskolában sok mindent megtanítanak nekünk, de azt nem, hogy miként válasszunk jól társat magunk mellé. Egyes embereknek könnyebben, másoknak nehezebben megy az ismerkedés, és a párválasztás. Vannak párok, akiknél minden gördülékenyen működik, míg mások bizonytalanok magukban és egymásban is.

Ha már eljutottál odáig, hogy van melletted egy társ, és szeretnétek egy szinttel magasabbra emelni a kapcsolatotokat, még olyankor is jól át kell gondolnod, hogy biztosan ő lesz-e az az ember, akihez szeretnél hozzámenni, és aki mellett leélnéd az életed.

Biztosan szereted őt, és úgy gondolod, hogy jó férj, esetleg jó apa lenne belőle. Megígér minden szépet, és tökéletesnek tűnik a közös életetek, de a látszat néha csal. Talán rajtakaptad már, hogy a szavait nem mindig követték tettek, vagy nem úgy, és nem akkor. Esetleg azt érzed, hogy bár úgy állítja be, hogy közösen döntötök el mindent, végül mégis mindig az ő szava győz. Ezek csak apróságok, amelyeket elsőre nem is biztos, hogy realizálsz.

Sajnos gyakori, hogy a figyelmeztető jelzések fölött hajlamosak vagyunk átsiklani, mert nem illenek az általunk megidealizált képbe. Holott számtalan boldogtalan házasságot meg lehetne előzni, ha kicsit mindenki magába nézne az „Igen” kimondása előtt. De melyek ezek a jelek, amelyeket észre kellene vennünk?

Íme 8 viselkedési minta, 8 vészjelzés, amely arra figyelmeztet, hogy nem kellene férjhez menned hozzá!

 

1. Úgy viselkedik, mint egy főnök. Mindent ellenőrizni akar, minden ő dönt el, a másik szava nem számít. De egy kapcsolatban nincs főnök – beosztott viszony, hanem két egyenlő fél köt szövetséget.

2. Leereszkedő stílusban beszél Veled. Mintha ő lenne a hierarchia csúcsa, Te pedig valahol lent a mélyben egy senki. De ismét csak, egy kapcsolatban mindenki egyenlő, egyik fél sem fontosabb a másiknál.

3. Nárcisztikus jellemvonásokat mutat. Az ilyen emberek számára csak a saját igényeik a fontosak, és mindennél előbbre valók. Akár úgy is megszerzik, amit akarnak, hogy áttaposnak másokon, és a többi ember érzéseire egyáltalán nincsenek tekintettel.

 


Ez is érdekelhet! - 10 figyelmeztető jel, hogy egy nárcisztikus férfivel randizol

 

4. Zsarnoki taktikákhoz folyamodik. Ha a partnered fitogtatja a fölényét, és minden tettével szinte kiszipolyoz Téged, elbizonytalanít, hogy a végén ő irányíthasson.

5. Manipulálni próbál. Néha úgy érzed, mintha dróton rángatna, akár egy fabábot. Folyamatosan befolyásolni akarja a tetteidet, a döntéseidet, az érzéseidet. Addig igyekszik, míg végül elhiszed, hogy adott döntést Te hoztál meg, és Te akartad úgy, miközben mindez pusztán az ő ráhatásának az eredménye. Ez a viselkedés is egyfajta kontrol.

6. Soha nem tartja be az ígéreteit. Ezek lehetnek apróságok, és sokkal nagyobb szabású közös tervek is. De valamiért a végén egyik sem valósul meg. Ha ennyire semmibe vesz, akkor mégis mit vársz tőle?

7. Nem lehet benne megbízni. A házasság alapja viszont a kölcsönös bizalom. Enélkül nem fog működni. Ha nem tudsz megbízni benne, ha úgy érzed, sosem számíthatsz rá, akkor ne erőltesd ezt a házasságot.

8. Nem érzed biztonságban magad mellette anyagi téren. Egy házasságban számtalan dolog kapcsolódik a pénzügyekhez, ezért fontos, hogy hasonló elveket kövessetek, különben kibékíthetetlen ellentétek várnak rátok.

A fenti viselkedési jellemzők sajnos nagyon gyakoriak. A nők általában ott követik el hibát, hogy vagy fel sem ismerik, vagy ha mégis, akkor is inkább a szőnyeg alá söprik a problémákat. A legrosszabb, hogy abban bíznak, képesek lesznek a párjukat megváltoztatni. De ez egy lehetetlen vállalkozás. Mást megváltoztatni senki nem képes, ennek az igénynek mindenkinél belülről kell fakadnia. Ha ő maga nem akarja, akkor soha nem fog megváltozni, így pedig a párkapcsolat is örök boldogtalanságra lesz ítélve.