8 tipp a tökéletes első telefonhíváshoz
2023-05-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Társkeresésnél a levelezést előbb-utóbb felváltja az élőszó. Még a személyes találkozó előtt szükség lehet egy telefonbeszélgetésre, az időpont egyeztetése kapcsán, vagy csak azért, hogy halljuk egymás hangját, és eldönthessük, szimpatikus-e számunkra a másik fél.

Az első benyomás itt is döntő jelentőségű, így nem árt, ha odafigyelsz rá, mit hogyan csinálsz. A tökéletes első telefonhíváshoz adunk most 8 tippet, amellyel csökkentheted az ezzel járó stresszt, és elérheted, hogy tényleg sor kerüljön a randevúra is.

 

1. Találj egy jó helyet!

Olyat, ahol egyrészt kényelmesen elhelyezkedhetsz (vagy sétálhatsz, ha úgy könnyebb számodra), és ahol természetesen megfelelő a térerő. Nincs annál idegesítőbb, ha a vonal szakadozik, és ezzel elviszi a hangsúlyt a lényegről.

2. Légy vidám!

Próbálj mindvégig pozitív és jókedvű maradni, éreztesd a hangszíned segítségével is, hogy mennyire lelkes vagy, és várva várod a személyes találkozást.

3. Könnyítsd meg a másik fél dolgát!

Tudasd a partnereddel, hogy örülsz a beszélgetésnek, ezzel nyugtatva meg őt, és enyhítve mindkettőtökben a feszültséget. Bókolj neki, dicsérd meg a hangját, vagy a kérdést, amit feltett, és legyél nyitott.

4. Részletesen válaszolj!

Kerüld a rövid, igen-nem válaszokat, amelyek megölik a beszélgetést. Olyan kérdéseket tegyél Te is fel, amelyek lehetővé teszik, hogy a másik kifejtse adott témában a véleményét, és Te is részletesen válaszolj egy-egy hozzád intézett kérdésre.


 

Ez is érdekelhet! - Ki kezdeményezi az első telefonhívást?

 

5. Fordítsd kérdéssé a válaszaidat!

A kérdések segítenek jobban megismerni a másik embert, ezért Te is kérdezz aktívan, hogy érezze a partnered, tényleg érdeklődsz iránta. Másrészt a kínos csend a telefonban talán még kínosabb, mint szemtől szemben.

6. Ne felejtsd, ez nem egy interjú!

Egy ilyen beszélgetés barátságos, nyugodt hangvételű, közvetlen. Tartsd az egyensúlyt, legyetek egyformán aktívak, de semmiképpen se legyen egyikőtök számára se kényszer a vonalban maradni.

7. Ismerd fel a pillanatot, amikor be kell fejezni!

Ne engedd túl hosszúra nyúlni, hacsak nem ez mindkettőtök vágya. Ha úgy érzed, hogy kezd kicsit lassulni a kezdeti lendület, akkor illően zárd le. Hivatkozz a késői órára, vagy hogy sajnálod, de még el kell intézned valamit. Köszönj el úgy, hogy közben kifejezed, mennyire jó volt vele beszélgetni, és szívesen folytatnád. Ha már megbeszéltetek egy randit, akkor nem kell következő telefonhíváshoz engedélyt vagy időpontot kérned, ha nem, akkor viszont jelezd, hogy egy másik alkalommal megismételnéd, ha ő is nyitott rá.

8. És ami alap, ne

- egyél

- rágózz hangosan

- húzd le a wc-t

- nézz tv-t

- vagy csinálj bármi mást, miközben vele telefonálsz!

A másik fél megérdemli, hogy teljes mértékben rákoncentrálj, a többi feladat nem fog elszaladni.