Banana pisang
Hozzávalók:
-7 dkg rizsliszt,
-6 dkg kókuszreszelék,
-2 db mangó vagy 2 db banán vagy 1 db friss ananász (persze konzerv is jó),
-20 dkg konzerv kókuszkrém,
-12 dkg vaj,
-10 dkg liszt,
-6 dkg kristálycukor,
-3 dl tej,
-2 db tojás
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet, a kókuszreszeléket és 2 evőkanál cukrot. Adjuk hozzá a felvert tojást, a tejet, és habverővel keverjük csomómentesre. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsinta tésztába beledobjuk a felvágott banánokat, vagy az ananászkockákat, ha mangónk van, akkor azt. Kis idő múlva óvatosan megfordítjuk, hogy a másik oldala is átsüljön. A kókuszkrémet lábosba öntjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kis lángon összemelegítjük. A palacsintára öntve kínáljuk, de sokszor pálmasziruppal öntik nyakon, ami nem azonos a juharsziruppal!