8 módszer, amellyel megbizonyosodhatsz a párod hűtlenségéről
2020-05-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A féltékenység gyakori konfliktusforrás minden párkapcsolatban. Ha két ember között hiányzik a bizalom, az előbb-utóbb megmérgezi a legnagyobb szerelmet is. De mi a helyzet egy látszólag harmonikus kapcsolatban élő pár esetében? Miből tudhatod, hogy felbukkant egy harmadik, akik tönkre tehet mindent?

Sajnos egyáltalán nem könnyű felismerni, pláne bebizonyítani, ha a partnered félrelép. Nem elég feltenni néhány kérdést, és várni a válaszokra. Olykor még akár egy kis nyomozásra is szükség lehet.

De mielőtt átlényegülnél amatőr magánnyomozóvá, gondold át, hogy valóban képes vagy-e végigcsinálni az egészet. Ha igen, akkor kezdd egy beszélgetéssel. Amennyiben úgy érzed, a párod titkol valamit, vagy olyan dolgokat tesz, amelyektől elbizonytalanodsz a kapcsolatotokban, akkor azonnali támadás helyett, adj lehetőséget számára, hogy megmagyarázza. A kommunikáció sokszor segíthet a félelmek, és félreértések tisztázásában. Ha viszont a párbeszéd most mégsem vezet eredményre, akkor jöhetnek az alábbi módszerek!

1. Figyelj a reakcióira!

Alaposan figyeld meg a partnered minden reakcióját a különböző helyzetekben, és tedd próbára. A csapodár emberek egy idő után hanyaggá válnak, és egy-egy gúnyolódó megjegyzés nyomán elszólhatják magukat, vagy feltűnően zavarba jöhetnek.

2. Figyelj a szavaira és tetteire!

Egybevágnak a mondatai és a tettei? Lehet, hogy azt mondja, csak Te érdekled, közben pedig rajtakapod, hogy mással csetel.

Ezt is olvasd el!  - Félrelépés vagy csak félreértés? Mi számít megcsalásnak, és mi nem?

3. Menj el oda, ahol nem számít Rád!

Ha eddig sosem mentél vele az edzőterembe, akkor most tegyél kivételt. Járj ugyanakkor tornára, amikor ő ott edz, és figyeld meg, hogyan reagál. Ha izgatott lesz, és örül, hogy több időt tölthettek együtt, akkor nincs okod tovább nyomozni. De ha ideges lesz, akkor járj utána, hogy miért zavarja a jelenléted.

4. Ellenőrizd a hitelkártya kimutatásokat!

Még, ha nincs is közös számlátok, akkor is figyelj oda rá, hogy mire költ, és talán észreveszel pár megmagyarázhatatlanul magas kifizetést, amire rákérdezhetsz.

5. Utazz el hétvégére, de érj haza a megbeszéltnél korábban!

Tervezz be egy külön programot az egész hétvégére, de aztán lepd meg már vasárnap reggel, valamilyen mondvacsinált indokkal. Örül Neked? Vagy épp ellenkezőleg, kínos helyzetben találod?

6. Kérdezz rá közvetetten!

Ha a párod furcsán viselkedik, vagy látszólag ok nélkül sokat idegeskedik, és feszültebb, akkor nem feltétlenül kell nyíltan letámadni. Egyszerűen csak jegyezd meg, hogy észrevetted, milyen feszült mostanában, és kérdezz rá, hogy mi az oka, tudsz-e esetleg segíteni.

7. Kérdezz rá nyíltan!

Ha tesz valamit, ami Téged elbizonytalanít, és úgy érzed, hogy valami nem stimmel a Neked előadott történetében, akkor vond kérdőre szemtől-szembe. Figyeld a válaszait, a hanghordozását, a testbeszédét. Ezek sok mindent elárulnak.

8. Kövesd!

Ez talán kicsit durván hangzik, de ha meg vagy győződve arról, hogy a párod megcsal, de bevallani nem akarja, akkor valahogy be kell bizonyítanod. Kövesd munka után, és figyeld meg, hogy hová és kivel megy. Ha gyakran el kell utaznia a hétvégékre, akkor próbáld kideríteni, hogy valójában mi az úti célja, és menj utána.

Természetesen nem kell, hogy ennyire eldurvuljanak a dolgok. A legfontosabb az őszinte párbeszéd. Ha ez nincs meg, és legbelül érzed, hogy a partnered megváltozott, titkolózik, vagy csak furcsán viselkedik, akkor nem szabad annyiban hagynod a dolgokat.