Raffaello pohárkrém
2020-05-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A kókusz kedvelőinek egyik nagy favoritja a Raffaello-golyó, amelyet könnyedén elkészíthetünk nyári változatban, hűsítő pohárkrémnek. Nagyon egyszerű, csupa selymesség, amit roppanós mandulalapocskák tesznek izgalmassá.Egy hűsítő pohárkrémnek nem nagyon lehet ellenállni, mindig jó egy kis édes-selymes krémet elkanalazgatni. És sokszor az sem elhanyagolható szempont, hogy nem kell a sütőt sem bekapcsolni hozzá, sőt a tűzhelyet is alig, mert pár perc alatt elkészül.

A Raffaello pohárkrém valójában egy kókusszal és mandulával megbolondított tejbegríz, amibe kókuszkrém és kókuszreszelék is kerül, a kihűlt grízes krémet pedig még utólag egy kis kókuszkrém selymesíti. A desszert előre elkészíthető, hűtőben érdemes pihentetni tálalásig, de a mandulalapocskákkal csak tálalás előtt rétegezzük vagy keverjük össze, mert ha idejekorán tesszük ezt, akkor felpuhul benne a ropogós mandula.

 

Raffaello pohárkrém

Hozzávalók:

4 dl kókuszkrém

2 dl víz

3 evőkanál búzadara

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál kókuszreszelék

maréknyi szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A kókuszkrém felét és a vizet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, tűzre tesszük, majd hozzáadjuk a grízt is, és kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A hideg tejbegrízhez adjuk a maradék kókuszkrémet, és elektromos habverővel fellazítjuk, krémesítjük, majd szeletelt mandulával poharakba rétegezzük, és azonnal tálaljuk.



Forrás: Cookta