8 dolog, amire fel kell készülnöd, ha egy elvált férfival randizol
2021-01-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Valószínűleg sosem gondoltad volna korábban, hogy Te is ilyen helyzetbe kerülsz: randira hívott egy férfi, aki már volt házas, és akinek az első próbálkozása nem jött össze. De van az úgy, hogy a dolgok nem a terveink szerint alakulnak. Attól még, hogy valaki elvált, nem rosszabb, mint bárki más. Csak valószínűleg elsőre nem jól választott.

Sajnos napjainkban is sok házasság végződik válással, és ennek számtalan oka lehet. Próbáld az előítéleteidet kicsit félretenni. A múltja már nem tartozik Rád. A jövője már annál inkább.

De mire számíthatsz, ha egy elvált férfival randizol?

1. Felelősséggel tartozik a gyereki iránt

Ha a házasságából születtek gyerekei, akkor az apjukkal együtt ők is az életed részévé válnak majd. Sőt. Ők lesznek mindig az első helyen a partnered számára. Ezt pedig Neked el kell fogadnod. De ne akarj a második anyjuk lenni, csak tegyél meg minden Tőled telhetőt, hogy jó kapcsolatot építs ki velük.

2. Valószínűleg komoly érzelmi problémái vannak.

Attól függően, hogy miként végződött a válás, súlyos csomagot cipel a szívében, ezáltal sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb. Támogasd őt a múlt lezárásában, és az újrakezdésben. Ne hibáztasd, és ne siettesd.

Ezt is olvasd el! - Mit kell tudnod, ha olyan férfival randizol, akinek már vannak gyerekei?

3. A korábbi házasságából áthoz majd dolgokat a kapcsolatotokba.

Főleg akkor, ha még ugyanabban a házban él, ahol korábban az exével, könnyen előfordulhat, hogy apró szokásokat és viselkedési mintákat átörökít a kettőtök kapcsolatába is. Ha ez zavar Téged, akkor őszintén beszélnetek kell róla, és türelemmel kivárnod, amíg magától elhagyja őket.

4. Nehezebb ügy lesz számodra találkozni a családjával.

Bármely kapcsolatban komoly mérföldkő a szülők és családtagok megismerése, egy ilyen helyzetben viszont talán még komplikáltabb. Ha a családja nem kedvelte az exét, akkor nálad az előny. Ellenkező esetben viszont nehéz dolgod lesz. A családnak is idő kell, míg megszokja az új felállást, és megbarátkozik egy új jövevénnyel.

5. A saját családodtól is sok kérdésre számíthatsz.

Készülj fel, hogy mindent tudni akarnak majd, nemcsak a kettőtök kapcsolatáról, hanem az exéről is. De mindezt főként miattad teszik, mert meg akarnak bizonyosodni róla, hogy valóban jó választás-e az új párod számodra. Ha szerencséd van, akkor gyorsan befogadják, és az egész válás csak egy lezárt múltbéli emlék marad.

6. Az elején gyakori lesz, hogy összehasonlítgatnak az exével.

A család és a barátok mindezt azért teszik, mert úgy gondolják, hogy ezzel segítenek. De Te valószínűleg a hajadat fogod tépni tőle. Idő kell azonban, hogy elfogadják, Te egy másik ember vagy, más szokásokkal és jellemzőkkel, nemcsak egy helyettese az elődödnek.

7. Valószínűleg kísértésbe esel, és rákeresel az exre a közösségi oldalakon.

Mindent tudni akarsz majd róla, különösen azt, hogy milyen a külseje, és mivel foglalkozik, vagy mennyire sikeres. Bármennyire is természetesen ez a késztetés, mégse tedd meg. Te se hasonlítgasd magadat hozzá. Az ő kettejük ügye jó okkal ért véget, és nem tartozik Rád a közös múltjuk. Próbálj inkább önmagad maradni, mert a férfi Téged választott, az exe helyett.

8. Sok-sok türelemre lesz szükséged!

Valószínűleg az új párod nem akar majd elsietni semmit, tekintve a múltbéli rossz tapasztalatait. A legjobb, ha nem erőltetsz semmit rá, hagyod, hogy magától alakuljon a kapcsolatotok. Idővel majd úgyis egyre közelebb kerültök, és akkor már ő is nyitott lesz, hogy magasabb szintre lépjetek.

Egy elvált emberrel randizni mindig új kihívásokkal teli, akkor is, ha esetleg már több év telt el a szakításuk óta. Mellette olyan helyzetekbe kerülhetsz, amelyek bizonyára ismeretlenek számodra. De, ha mindketten készen álltok egy közös életre, akkor nincs mitől tartanod.