10 trükk, amivel gyönyörű körmöd lehet lakk nélkül is!
2021-01-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A jól ápolt körmöknek nincs szükségük lakkozásra, hogy szépek legyenek. Mutatunk néhány manikűr trükköt, amelyek fantasztikusak. A jó manikűr nem rakétatudomány, csupán néhány okos trükkre van szükség, amelyek a nulláról erősítik a körmöket. Készíts elő kókusz- vagy ricinusolajat, egy tojást és egy kevés tejet.

A helyes körömreszelés csökkenti a töredezést

A körmök reszelésekor az oda-vissza reszelés szokásos mozdulat – és a legegyszerűbb is. Ez azonban nem biztosítja a legjobb eredményt. A folyamatos irányváltozás miatt a körmök hajlamosak eltöredezni, ezért jobb, ha a reszelőt csak egy irányba mozgatod, a sarkoktól a középpontig. A reszelésnél függőlegesen kell tartani a körömreszelőt is, és jobb, ha a sarkokban nem reszeled a körmöket, mert ez odavezethet, hogy benőnek.

 

Helyes körömreszelés: számít az időzítés

A körmök reszelését soha ne hagyjuk fürdés vagy zuhanyzás utánra.  Kell egy kis idő miután lezuhanyoztál vagy megfürödtél, mivel a nedvesség érdesíti a köröm felületét, és ezáltal hajlamos lesz a töredezésre. Pontosan fordítva van ez, ha a bőrről van szó. A természetesen szép körmök érdekében rendszeresen vissza kell tolni a bőrt a körömágyba, lehetőleg zuhanyozás után.

Hogyan lehet megszabadulni a barázdáktól?

Zavarnak a körmödön lévő hosszanti és oldalirányú barázdák? Ha csak halványak, egyszerűen eltávolíthatod őket egy polírozó reszelővel, vagy kitöltheted körömerősítővel. Segít megelőzni az elszíneződést, ha citromos meleg vízben fürdeted meg az ujjaid. Ha a körömlakk eltávolítása után sárgás árnyalatú marad, a fehérítő lakkok gyors orvosságot nyújthatnak. 

Nyugtató körömhámlasztás

A köröm mentén a repedezett bőr a szárazság és a rossz vérkeringés jele. A rendszeres körömhámlasztás regeneráló hatású, nem csak a bőrön, hanem magán a körömön is. A hámlasztás alaposan eltávolítja a maradványokat és a szennyeződéseket, és eltávolítja azokat az apró barázdákat is, amelyek esetleg szabad szemmel nem láthatóak. Ha körömhámlasztást szeretnél otthon csinálni, keverj össze egy evőkanál cukrot egy evőkanál mézzel, és alaposan dörzsöld meg vele a körmöket.

Ragyogj a polírozás révén

Gyönyörű, fényes körmök? Nyugodtan elfelejtheted a körömlakkot, hiszen még egy sima, természetes felület is visszatükrözi a ráeső fényt, hagyjuk, hogy a körmök önmagukban ragyogjanak. Polírozáskor fontos, hogy a lehető legfinomabb és legkiválóbb minőségű polírozó reszelőt használd, és egyenletesen, körkörös mozdulatokkal polírozd a köröm felületén. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl intenzíven és túl sokáig fényezik a körmüket, ez pedig súrlódó hőt hoz létre, amely szükségtelenül károsítja a körmöt. Miután a köröm teljes felületét alaposan kipolíroztad, ez elegendő a gyönyörű ragyogáshoz. Nem kell feleslegesen megismételni a folyamatot.Megelőzés kesztyűvel és krémmel

Ha hosszútávon természetesen gyönyörű körmökre vágysz, akkor tehetsz megelőző intézkedéseket. Takarításkor védd gumikesztyűvel a kezed és a körmöd az agresszív tisztítószerektől. A krém rendszeres alkalmazása nemcsak értékes nedvességet biztosít a kezeknek, de védi is a körmöket a szárazságtól és a töredezéstől.

Forró olaj manikűr

A töredezett körmök és a repedezett kutikulák kedvelik a tápláló és zsíros olajokat. A beauty bloggerek egy egészen különleges trendre esküsznek: a forró olaj manikűrre. A körmöket nagyon meleg olajba merítik legalább tíz percig. Ha te is kipróbálnád, egyszerűen keverj össze egyenlő mennyiségű a kókusz-, olíva- és ricinusolajat, lassan melegítsd fel és mártsd bele a körmeid. Még jobb, ha előzőleg enyhén megnedvesíted a körmöket és a bőrt, így az olaj bezárja a nedvességet. Az olajfürdő után a maradék olajat alaposan masszírozzuk be a bőrbe és a körmökbe. És az ujjaid máris fényesek és ápoltak.

Körömfürdő meleg tejben

A meleg tejes körömfürdők hasonló hatásúak, mint a forró olaj manikűrök. A tej a zsíros olajok mellett erősítő fehérjéket is tartalmaz. Ehhez melegíts fel tejet, tedd egy tálba, és áztasd benne a kezeid és a körmeid legalább öt percig.

Forró viasz a gyönyörű körmökért

A hő és a zsír kombinációja kiváltképp jót tesz a bőrnek és a körmöknek. A hő megnyitja a pórusokat, így a zsírok még jobban behatolhatnak. Egyes körömszalonokban külföldön ezért egyre gyakrabban kínálnak forró viaszkezeléseket. A viasz valamivel intenzívebben nedvesíti a bőrt, mint az olaj. De légy óvatos! Ha mindezt otthon akarod kipróbálni, akkor mindenképpen ellenőrizned kell a hőmérsékletet előzetesen. A túl forró viasz égési sérüléseket okozhat. Egyébként nagyon egyszerű a dolog, vásárolj kozmetikai méhviaszt, óvatosan melegítsd fel, vond be vele körmeid és ujjaid, majd várd meg, míg a viasz teljesen megszárad. Száraz állapotban egyszerűen lehúzható.

Fehérje a szép és erős körmökért

Válassz szét egy tojást, és a fehérjét verd félig keményre. Körülbelül öt percig mártsd bele a körmeid. Ha ezt a fehérjepakolást rendszeresen (legalább hetente egyszer) használod, az idővel megerősíti a körmöket. Ennek okai az apró fehérjemolekulák, amelyek összegyűlnek a köröm felületén és támogatják annak szerkezetét.

Forrás. Activebeauty