7 tipp, hogy hogyan tüntesd el a pattanásokat a hátadon
2021-11-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A hátunkon lévő pattanásokat elhanyagoljuk, egészen addig, amíg el nem jön a nyár, amikor már muszáj valamit kezdeni velük. Pedig sokkal könnyebben kezelhetők lennének, ha egész évben foglalkoznánk velük. Most pedig mutatunk 7 tippet, ami könnyen alkalmazható, és mégis nagyon sokat segíthet a problémán.

Az arcán már mindenkinek van egy jól bevált rutinja, hogy hogyan kezelje a pattanásokat, de máshol nem mindig ilyen egyszerű. A hátat ugyanis nehezebben érjük el, és a termékek nagy része is kifejezetten arcra lett kitalálva. De akkor hogyan is kezeld őket? Mutatjuk!

Az egyik leggyakoribb oka a háton lévő pattanásoknak, hogy befülled a bőrünk, izzadunk, és a pórusok eltömítődnek.

1. Használj fürdőszivacsot vagy még inkább hát mosó kefét, hogy igazán meg tudd tisztítani a bőrt és a pórusokat.

2. Hetente kétszer-háromszor használj testradírt, vagy szemcsés tusfürdőt, hogy az elhalt hámsejtektől megszabadulj. Illetve érdemes olyan tusfürdőt választani, ami tartalmaz szalicilsavat, glikolsavat, vagy tejsavat.

3. Sportolás után minél hamarabb zuhanyozz le, és öltözz át.

4. Ha nagyon hajlamos vagy a pattanásokra, akkor legkésőbb 2-3 viselés után mosd ki a melltartódat, ugyanis ezen is megtapadhatnak a baktériumok, amik aztán eltelítik a pórusokat.

5. Semmiképpen se nyomkodd, vagy kapard el, mert emiatt csak még több pattanásod lesz.

6. Cseréld gyakran az ágyneműdet, mert ezen is meg tud tapadni az elhalt bőr, az olaj a bőrödről vagy a hajadról, illetve baktériumok.

7. Ha pedig ezek közül egyik sem válik be, akkor mindenképp menj el bőrgyógyászhoz!

Forrás: Glamour