7 tipp a tökéletes masszázs elsajátításához
2021-05-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Hogyha valamilyen módját keresed annak, hogy a pároddal még közelebb kerüljetek egymáshoz, akkor a masszázsnál nincs is jobb választás. Azonban elég nehéznek tűnhet megfelelően elsajátítani úgy, hogy ne okozz fájdalmat, esetleg sérülést a másiknak.A fizikális érintés nemcsak a pároddal való intimitást tudja fokozni, de még a stresszt is segíti megszüntetni. Azáltal, hogy ellazítjuk a testünket, sokkal könnyebben meg tudjuk akadályozni, hogy a stressz kiüljön a kapcsolatainkra.

A fizikai érintés több értelemben is el tudja mélyíteni a kapcsolatotokat. Minél magabiztosabb vagy a testedben és a bőrödben valaki mellet, annál inkább fog növekedni az intimitás és a kapcsolat közöttetek.

Mindezek mellett egy masszázs mindenki számára kellemes dolog lehet. Szóval, ha a párod kedvében szeretnél járni, íme 7 tipp hogyan legyél egy profi masszőr:

1. Olyan helyen masszírozd a partneredet, ahol kényelmesen érzed magad.

Egy friss kapcsolatban a masszírozás a bizalom jele lehet. Néhány pár esetében teljesen normális, ha publikus helyen megnyomkodják egymást nyakát vagy hátát. De mielőtt ezt tennéd, a legjobb, ha meggyőződsz róla, hogy ez a partnered számára is rendben van-e.

Egy sokkal intimebb párkapcsolatban inkább otthonra tartogassátok a masszázst. Tévénézés közben például nincs is jobb annál, mint hogy egymást lábát masszírozzátok. A lényeg, hogy olyan helyet válasszatok, ami kényelmes mindkettőtök számára. Szóval kerüljétek el azokat a szobákat, ahol nagy a zaj vagy túl sok a szemét.

2. Hallgassatok zenét, vagy gyújtsatok gyertyát a tökéletes hangulat megteremtéséhez.

Miután a helyszín megvan, ideje megteremteni a megfelelő hangulatot. Kapcsoljatok be halk zenét, gyújtsatok pár gyertyát vagy használjatok valamilyen illóolajat. Így el tudod érni, hogy a párod csak a jelenre fókuszáljon, ki tudja zárni a külvilágot. Az is segíthet, ha minden elektronikai eszközt repülő üzemmódba tesztek, valamint próbáljátok elkerülni az erős, kellemetlen fényeket is.

 

3. Győződj meg róla, hogy a megfelelő eszközök vannak nálad.

Mielőtt bármit is csinálnál, fontos tudnod, hogy a párod allergiás-e bármire is. Nem túl szerencsés mandulaolajat használni úgy, hogy utána kiderül a partneredről, hogy allergiás a diófélékre. Szintén fontos, hogy minden eszközt egy közelben lévő kosárba tárolj, hogy könnyű legyen az elérésük. Készülj fel időben, rakd össze a szükséges dolgokat, hogy csak egy karnyújtásnyira legyenek tőled.

4. Hagyd, hogy a partnered szabályozza meg az masszázs erősségét

A masszázs folyamán kérdezz rá többször is, hogy jó-e így neki. Attól függetlenül, hogy nem szeretnél fájdalmat okozni a párodnak azáltal, hogy túl erősen nyomod, a szakértők szerint van néhány technika, amit nyugodtan kipróbálhatsz. A nehezebb nyomás jó a combizmok masszírozásához. Az enyhébb érintés inkább a társadnak tud segíteni az ellazulásban. A könnyed érintés már kifejezetten érzékibb hatást válthat ki belőle. A folyamatos kommunikáció pedig segíthet a kapcsolatotok elmélyítésében.

5. A legjobb, ha a nyakkal kezded.

Igazából bárhol kezdheted, de talán a nyaknál a legjobb. Fontos, hogy a párod üljön, vagy feküdjön hanyatt úgy, hogy a feje az ágy szélén vagy az öledben helyezkedik el. Utána fogd körbe a fejét, és óvatosan mozgasd körbe-körbe, vagy csak tartsd szorosan, ahol a fej és a nyak összetalálkozik. Általában itt gyűlik össze minden olyan stressz, amit a számítógép mögött ülve szerez az ember. Ezután a nyakmasszázst felválthatja a váll, itt is az ujjaiddal kis köröket végezz.

 

6. A hát masszírozásához már pár komolyabb technikára lehet szükséged.

Amikor a hát masszírozásáról van szó, érdemes a nyakkal kezdeni, miközben a két karja a teste mellett hever, és így könnyedén tudsz a csípők mentén haladni. Ha erősebb nyomást szeretnél kifejteni, használhatod az öklödet is.

A vállak és a hát felső része sokkal jobban viselik a nagyobb nyomást, mint az alsó rész, ezért nagyon fontos, hogy többször is megkérdezd, jó-e így neki. Ne félj nagyobb nyomást kifejteni azokon a részeken, ahol érzed, hogy be van állva az izom. „Az ujjaid hegyével körkörös mozdulatokat végrehajtva masszírozd az említett területet egészen addig, míg úgy nem érzed, hogy eltűnt a csomó.” Egy másik opció, ha csipkeded a beállt izmot. „Az is jó, ha nyomva tartod az ujjaiddal az adott részt addig, míg el nem lazul. Vagy csipkedd, nyomogasd a problémás részt, esetleg fogd össze az ujjaiddal és emeld fel az izmot” teszi hozzá Dwyer.

7. Óvatosan a végtagokkal.

Ha a karokról, lábakról van szó, inkább a törzs felé haladva masszírozd, mint attól távolodva, hogy támogasd a vérkeringést. Egy másik technika, amit alkalmazhatsz: két kezedet tölcsérszerűen összeilleszted, majd megemeled és összenyomod az izmokat, hogy segítsd a vérkeringést.

Az ujjak és a lábujjak esetében a legjobb, ha az ujjaiddal óvatos köröket rajzolsz, vagy enyhe nyomásokat végzel el.

Forrás: Glamouronline