7 izgalmas és romantikus randi ötlet decemberben Budapesten
2019-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Fényvillamos

Immár 11. éve, a Budapesti Közlekedési Vállalat most decemberben is útjára indította az ünnepi járatokat. A több ezer ledtől pompázó Fényvillamos belsejében hópelyhekkel pettyezett ablakok mögül csodálhatjátok az ünnepi díszbe öltözött Budapestet. Idén több vonalon is felbukkannak majd ezek a csillagfényű tömegközlekedési eszközök. Persze az első számú fényvillamos továbbra is Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedő 2-es marad.

További információkat itt olvashatsz!

Diótőrő

Csajkovszkij leghíresebb balettje és színpadi művét, A diótörőt egyszer mindenkinek látni kell! Idén Budapesten több helyszínen is megtekinthetitek, a 30-nál is több előadás egyikét. Az Erkel Színházban egészen január 5-ig folyamatosan lesznek előadások, míg a Müpa december 23-án, két időpontban is műsorra tűzi, de idén először az Operett is bemutatja ezt a klasszikust.

A Magyar Nemzeti Balett előadásához kapcsolódóan az Opera az advent kezdetétől szilveszterig ismét apró karácsonyi vásárral költözik ki a színház bejárata elé, és változatos programokkal várja az érdeklődőket.

További információkat itt olvashatsz!

Karácsonyi vásár

Decemberben kihagyhatatlan program egy forralt bortól és kürtös kalácstól illatozó karácsonyi vásár. Az Advent Bazilika karácsonyi forgataga és a Vörösmarty tér ünnepi vására idén is számos programmal, és gyönyörű ajándékötletekkel várja a kilátogatókat. Emellett egy romantikus sétához sem utolsó alkalom egy ilyen helyszín.

 

Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

Már korábban írtunk a Szépművészeti Múzeumban megrendezett Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora kiállításról, amelyet a művészet iránt rajongó pároknak ajánlunk. A csaknem 120 művet bemutató tárlatra majd negyven nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak.

A rendezvényről itt olvashatsz!

SUP a téli Dunán

December 23-án ismét megrendezi a SUP Budapest csapata a hagyományos karácsonyi evezését. A találkozó a SUP Budapest Római-parti telephelyén lesz, innen pedig autókkal viszik a résztvevőket a Lupa-szigethez, ahonnan a telephelyig lehet majd csorogni, ahol tábortűz, zene és jó hangulat lesz a fogadtatás. Sportkedvelők előnyben!

Jelentkezés és további információkat itt olvashatsz!

Zugligeti Libegő

Ha igazi romantikára vágysz, vagy szeretnéd elvarázsolni a párod, akkor tökéletes választás egy randi a város felett. A Zugligeti Libegő télen is folyamatosan üzemel, amennyiben az időjárás engedi, így nagy hiba lenne kihagyni a kivilágított, és esetleg behavazott Budapest látványát.


Önkénteskedni párosban is szép!

Télen különösen fontos az önkéntesek tevékenysége, hiszen a hideg igencsak könyörtelen tud lenni. Akár embertársainkon, akár állatokon segítenétek, ajánljuk az Önkéntes Központ Alapítvány honlapját, ahol rengeteg lehetőség közül választhattok lakóhely és tevékenységi kör alapján. Egy-egy ilyen programon arra is lehetőségetek nyílik, hogy egymást jobban megismerjétek.

Az Alapítvány oldalát itt érheted el!