7 borotválkozási tipp, hogy könnyebben túléld a nyarat
2022-07-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ki ne ismerné a borotválkozással járó kellemetlenségeket: viszketés, benőtt szőrszálak, kipirosodott bőr, sérülések? Ha végleg búcsút szeretnél inteni ezeknek, akkor próbáld ki az alábbi 7 tippet!


1. Tipp: Ne félj a férfi borotváktól!

A női borotvák pengéi között nagyobbak a hézagok a férfiak számára gyártottaknál, ami teljesen érthető, hiszen a férfiaknak vastagabb és erősebb szőrszálaik vannak. Annak érdekében, hogy ezeket a szőröket is el tudják távolítani, olyan borotvára van szükségük, ami éles és egyben gyengéd is. Ráadásul rugalmas fejjel látják el ezeket a borotvákat, hogy az arc formáját finoman le tudják követni. Éppen ezért gyorsabban és egyszerűbben tudod te is leborotválni vele a szőrt a térded és a bokád körül.

2. Tipp: Elfogyott a borotvahab? El a kezekkel a szappantól!

A szappan a legrosszabb választás, ha az a célod, hogy borotválás után selymesen puha legyen a bőröd. Nem csupán szárító hatású, de olyan összetevőket is tartalmaz, melyek tompítják a borotvapengék éleit. Ha nincs otthon borotvahabod, de muszáj megszabadulnod a szőrszálaktól, akkor inkább használj hajbalzsamot, kókuszolajat, egy gazdag testápoló krémet vagy testolajat. Ezek a készítmények nem növelik meg a sérülések és benőtt szőrszálak kialakulásának esélyét, viszont hidratálnak, így nem csak sima, puha bőrt is hagynak maguk után.

 

3. Tipp: Bőrradírozás

Ezt a tanácsot feltehetőleg már többször hallottad: minden borotválkozás előtt ajánlott beiktatnod egy bőrradírozást, hiszen selymes lesz tőle a bőröd, ráadásul így eltávolítod az elhalt hámsejteket, aminek köszönhetően még rövidebbre tudod vágni a szőrszálakat.

4. Tipp: Zuhanyzás végén borotválkozz

Tusolás során a keletkező pára és a meleg víz hatására megpuhul a bőr, kitágulnak a pórusok, így a bőr felső rétege alaposan megtisztul. Mindezek következtében közelebb kerülsz a szőrtüszőkhöz, továbbá biztos lehetsz abban, hogy nem ragad kosz vagy bőr a pengékre, így azok nem válnak idő előtt tompává.

5. Tipp: Először lefelé, utána felfelé

Aranyszabály: a szőr növekedésével megegyező irányban kell borotválkozni, még ha első hallásra ez nem is tűnik túl hatékony módszernek. De ha ezzel megvagy, jöhet a másik irány, azaz haladj végig a borotvával a bokádtól indulva a combok felé.

 

6. Tipp: Fertőtleníts

A borotvád mindig legyen tiszta. Így előzheted meg, hogy baktériumok telepedjenek meg rajta, melyeket aztán szétkensz a bőrödön. Ennek elkerülésére a borotválkozás után tartsd 5-10 másodpercig forró víz alá a pengét, majd nézd meg, hogy nem maradt-e benne szőr. Ezután akár alkohollal vagy speciális fertőtlenítőkkel is megtisztíthatod a borotvát, végül töröld szárazra egy tiszta törölközővel vagy papírtörlővel.

7. Tipp: Azonnali hidratálás

Miután végeztél a borotválkozással, azonnal kezeld le az érintett területeket egy hidratáló krémmel, így megelőzheted a kipirosodást és a kellemetlen viszketést.

Forrás: Activebeauty