6 pillanat, amikor különösen nehéz szinglinek lenni (és mit tehetsz ilyenkor?)
2021-01-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egyedülállóként nem mindig könnyű az élet. Igaz, hogy egy rossz kapcsolat után valódi felüdülés, ha végre a saját magad ura lehetsz, és nem kell tovább egy kellemetlen partnerhez alkalmazkodnod. Ugyanakkor számtalan olyan helyzetbe sodorhat az élet, amikor mégis hiányzik egy társ.

A következő 6 pillanat pontosan ilyen. De ne aggódj, mindenre van megoldásunk!

1. Amikor egy esküvőre vagy hivatalos

Szingliként részt venni egy esküvőn nem túl szórakoztató, különösen, ha egy közelebbi hozzátartozód, vagy barátnőd a menyasszony. Ilyenkor meg kell küzdened a hajadon koszorúslányok sztereotípiával, hallgathatod a kellemetlen kérdéseket, hogy „és Téged mikor visznek az oltár elé?”, ráadásul még azért a bizonyos csokortért is meg kell küzdened.

Mit tehetsz ilyenkor? Például keresd meg gyorsan a bárpultot…

2. Amikor valami jó dolog történik egy ismerősöddel a Facebook-on

Ne tagadd, biztosan Te is árgus szemekkel figyeled, hogy ki milyen posztokat oszt meg magáról a közösségi médiában. Természetesen szinte mindenki csak az élet napos oldalát igyekszik megmutatni. Az „Igent mondtam!”, „Nászúton”, és hasonló bejegyzésektől pedig miért is lenne jó kedved, ha Te épp magányosan szomorkodsz.

Mit tehetsz ilyenkor? Készíts magadról egy szuper fotót, amint koktélt kortyolgatva relaxálsz a kanapén a kedvenc sorozatod előtt. Hidd el, megannyi új anyuka vagy az esküvői tervezéstől kimerült, eljegyzett barátnőd fog pukkadozni az irigységtől!

Ezt is olvasd el! - Belefásultál a magányba? 6 módszer, amellyel sikeresen küzdhetsz ellene

3. Amikor fázik a lábad

Úgy tartják, hogy a párkapcsolatban élők sosem fáznak, mert a szerelem tüze melegíti őket. Ha esetleg arra vetemednél, hogy nyári papucsban szaladsz le januárban a szeméttel, akkor ne csodálkozz, hogy lefagynak a lábaid. Persze, ha lenne párod, akkor gyorsan megmelegítené, és már el is felejtetted.

Mit tehetsz ilyenkor? Ha egy Jakuzzit nem is engedhetsz meg magadnak, egy elektromos ágymelegítőt még könnyedén beszerezhetsz, és még horkolni sem fog melletted senki!

4. Amikor bútort rendelsz

És persze az lapra szerelten érkezik. Természetesen nem olyan lehetetlen dolog egyedül összeépíteni egy ágyat, mégis sokkal egyszerűbb ketten, vagy szimplán csak rábízni egy pasira. Hiszen kinek van kedve órákig bogarászni az érthetetlen útmutatót, és számolgatni a csavarokat.

Mit tehetsz ilyenkor? Rendelj pizzát, és hívd el barátodat, segítségképpen. Vagy fizess kicsit többet, de kérj a bútor mellé összeszerelési szolgáltatást is. Ennél egyszerűbb nem is lehetne.

5. Amikor beteg vagy

Hacsak nem a szüleiddel laksz még mindig, akkor egyedülállóként senki nem fog ápolgatni és gondoskodni rólad, forró teát főzni és gyógyszerekért szaladgálni helyetted, amikor lebetegszel.

Mit tehetsz ilyenkor? Sajnos a szenvedés részét nem tudod megúszni, viszont, amikor már jobban vagy, akkor megjutalmazhatod magad a „túlélésért”. Tarts wellness napot, vagy menj el a kozmetikusodhoz egy kényeztető masszázsra, és szerezd be a kedvenc gyümölcseidet, hogy visszanyerd az erődet.

6. Amikor ételt rendelsz elvitelre, és 4 villát kapsz mellé

Talán mindenki átélt már hasonlót…

Mit tehetsz ilyenkor? Két utat választhatsz. Fennhangon megköszönöd, és közlöd, hogy viszed haza, mert a család már várja az ebédet. Vagy szúrós szemekkel belenézel a rendelést kiadó éttermi alkalmazott szemébe, és mindössze egy 1 villát veszel el, látványosan felmutatva.