6 egyszerű lépés, hogy tartós legyen a körömlakk
2021-10-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mi a legbosszantóbb a körömlakkozásban? Annyit dolgozunk azért, hogy szépek legyenek a körmeink, rövid időn belül mégis elkezd csúnyán lepattogni róluk a lakk. Tehetünk valamit ellene? Igen! Az alábbi 6 trükk segít.

1. Megfelelő előkészítés

​Azért, hogy ne a nem túl attraktív körömágybőr tegye tönkre az összhatást, lakkozás előtt kend be a körmeid tövét körömágybőreltávolítóval. Hagyd rajta rövid ideig, majd egy rózsafapálcikával óvatosan told vissza a bőrt. Tipp a száraz körmökhöz: egy kevés körömolaj szép selymessé teszi a körmöket.

2. Tökéletes alapozás

Ahhoz, hogy a körömlakk sokáig szépen ékesítse a körmeinket, a felületüket megfelelően elő kellkészíteni. Ezért első lépésben tisztítsd meg őket egy vattapamacs és körömlakklemosó segítségével. Ezzel eltávolítod róluk a szennyeződéseket, valamint a lakk- és olajmaradványokat. Az ezt követően felvitt alapozó körömlakkréteg nemcsak az elszíneződés ellen védi a körmöket, hanem erősíti azokat, és simává teszi a felületüket.

3. Helyes lakkozás

A technika: helyezd az ecsetet a körmöd közepének belső széléhez, és húzd végig a körmödön a körömvég irányába. Ezt ismételd meg az oldalsó részeken is két-három alkalommal – és voilá! Tipp a széles körmökhöz: hagyj egy vékony sávot lakkozatlanul a körmök szélein – így optikailag keskenyebbnek látszanak majd.

4. Csak mértékkel a festékkel!

​A helyes felvitelnél is érvényes a szabály: a kevesebb több! Ügyelj arra, hogy ne vegyél fel túl sok lakkot az ecsettel. Két vékony réteg egymáson elég erős fedést biztosít majd. Ha túl vastagon viszed fel a lakkot, akkor hamarabb lepattogzik. Az első réteg felvitele után várj legalább 10 percet, amíg az megszárad.

5. Erősítsd meg!

A fedőlakk nemcsak tökéletesíti, hanem tartósabbá is teszi a manikűrt. Ha minden második napon felviszel a körmeidre egy újabb réteg fedőlakkot vagy körömolajat, azzal valamelyest késleltetni tudod a körömlakk lepattogzását.

6. Szárítás

Most jön a türelemjáték. Aki rászánja az időt, annak tartós körömlakk lesz a jutalma. A teljes száradás legalább 20-25 percet vesz igénybe. Speciális cseppek alkalmazásával a várakozási idő jelentősen lerövidíthető.

Forrás: Activebeauty