6 dolog, ami jusson eszedbe, amikor feleslegesnek érzed magad
2019-04-02  /  Szerző:   /   Szerelem Egy szakítás után, a szinglik életét élve, természetes, ha időnként Rád tör a magány. Talán csak nem találtál még senki hozzád illőt a társkereső oldalakon, vagy egyszerűen csak belefásultál az egymást követő számtalan sikertelen randiba, és máris kezded érezni, hogy úrrá lesz rajtad a félelem, hogy Te senkinek sem kellesz, és felesleges vagy. Ilyenkor sajnos sokszor hiába mondogatod magadban, hogy ez nem igaz, mégis felemészt belülről.

Amikor valaki régóta nem talál párt a kitartó próbálkozás ellenére sem, akkor jellemzően először önmagát kezdi el hibáztatni. Sajnos ez a legnagyobb hiba, amit Te is elkövethetsz.

Habár tanácsot osztani sokkal könnyebb, mint megvalósítani a gyakorlatban, de a következő 6 tényt érdemes Neked is jól az eszedbe vésni, minden alkalommal, amikor elhatalmasodik rajtad a magány.

Olvasd el ezt is! Megtaláltuk a magány elleni receptet?

1. Nem Te vagy az egyetlen

A magány és a szorongás sajnos része mindannyiunk életének, csak mindenkinél más és más életszakaszban fordul elő. Még a legmagabiztosabb és legvonzóbb emberek is szenvednek tőle. A magány érzésén nehéz felülkerekedni, különösen azon a ponton, amikor már azt gondolod, szingli maradsz örökké. Ilyenkor muszáj nyitnod a családod vagy a barátaid felé, próbálj velük beszélgetni minél többet erről, és meg fogsz döbbenni, hogy mennyien éreznek közülük is hasonlóan.

2. Nem mások határozzák meg, hogy mennyit érsz

Te vagy az egyetlen, aki tudja, hogy milyen értékeid vannak. Ebben az élethelyzetben úgy segíthetsz magadon, ha készítesz egy listát azokról a tulajdonságaidról, amiket szeretsz magadban, és felsorold azokat az értékeidet, amelyek szerinted fontosak. Később vedd elő, minden alkalommal, amikor rád tör a bizonytalanság és a félelem. Erősebbnek fogod érezni magad.

3. Nem vagy felesleges

Csak azért, mert mostanában senki nem vallott szerelmet Neked, még nem jelenti azt, hogy nemkívánatos lennél. Annyi történt csupán, hogy egyelőre nem találtál olyan párt, aki passzolna hozzád. De a világ tele van lehetőséggel, potenciális jelöltekkel. Természetes dolog, ha néha úgy érzed, hogy Te sosem fogod megtalálni a nagy Őt, mégis minden alkalommal emlékeztetned kell magadat, hogy ez csak egy átmeneti állapot.

4. A barátaid melletted állnak

Nemcsak a szerelem az egyetlen lehetőség az emberi kapcsolatokra. A barátaink is szerves részét képezik életünknek. Egy barát elvesztése hasonló űrt hagy maga után bennünk, mint egy szakítás. Természetesen egy barátság más jellegű, mint egy párkapcsolat, hiányzik belőle a romantika, és általában nem költözünk össze egész életünkre egyik barátunkkal sem, de amikor a magány kerülget, érdemes megkeresned őket. Nyiss feléjük, engedd nekik, hogy segítsenek átlendülni ezen a nehézségen.

5. Hozd ki a legjobbat a szingli életedből

Lehet, hogy előre nem tervezted ezt a szakaszt az életedben, de ha már úgy alakult, hogy egy időre szingli vagy, használd ki. Ne rágódj a múlton, hanem tedd azt, amit igazán szeretsz. Kezdj bele egy új hobbiba, vagy térj vissza egy meglévőhöz, amire korábban úgysem volt elég időd. Keresd meg azokat a barátokat, régi ismerősöket, akikkel már évek óta nem beszéltél. Állj be önkéntesnek, szolgálj egy jó ügyet, így legalább nem a saját problémáidon fogsz rágódni éjjel-nappal.

6. Nagyszerű ember vagy

Igen, az vagy! Te vagy az egyik ember a sok milliárdból, aki megpróbál jobbá válni, és hasznos lenni. Ha odafigyelsz önmagadra, és a körülötted élőkre, akkor a legjobbat teszed, amit lehet. Már tudod, hogy nem mások véleményétől függ, hogy mennyit érsz valójában. Próbálj türelmes maradni, a szorongató érzések jönnek, de el is múlnak, és utána erősebb leszel, mint valaha.