5 túlélési tipp szakítás után
2020-02-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szakítás összetör, megbénít, és lehangol. Egyik pillanatban önmagadat hibáztatod, a másikban az egész világot, a szíved megtelik szomorúsággal és keserűséggel.

Szerencsére még ez a nyomasztó állapot is ideiglenes. Az idő szinte mindig segít begyógyítani a sebeket, és erősebbé tesz. Ennek hossza minden embernél más, de sokat tehetsz azért, hogy lerövidítsd.

Olvass tovább, és ismerd meg azt az 5 túlélési tippet, amellyel gyorsabban tovább léphetsz egy szakítás után!

1. Kövesd a „No contact” szabályt!

Fontos, hogy a szakítást követő időszakban messziről kerüld el az exed. Ne hívd, ne írj neki, ne találkozz vele! Ha ő próbálkozna, azt is utasítsd vissza. Ezzel ugyanis jelentősen meggyorsíthatod a fájdalom múlását és a lelki sérelmek gyógyulását. A „No contact” szabályról még többet olvashatsz korábbi cikkünkben:

Mit jelent a „No contact” szabály, és miért fontos, hogy betartsd?

2. Írd ki magadból a szakítást!

Vesd papírra az összes ezzel kapcsolatos érzésedet, gondolatodat, bánatodat. Ha ezt megteszed, akkor egyrészt kiadod magadból a fájdalom egy részét, emellett egy új szemszögből fogod látni a történteket. A naplózást többféle stílusban is elkezdheted. Hagyhatod, hogy csak úgy egymást kövessék a gondolataid, és leírhatsz mindent, ahogy jön. Vagy veheted dühösre is a stílust, és felsorolhatod az összes rossz dolgot, ami a volt kapcsolatodról eszedbe jut. De választhatod azt is, hogy minden nap leírsz 3 olyan dolgot, amiért hálás vagy, legyen szó bármilyen apróságról. Ezzel a módszerrel napról napra egyre kevésbé fogod érezni, hogy hiányozna valami az életedből.

3. Találkozz a barátaiddal!

Egy igazi barát vállán mindig kisírhatod a bánatod. Segít más szemszögből rávilágítani a volt kapcsolatodra, és észrevenni a problémákat. Akkor is a barátaidat hívd, ha késztetést érzel, hogy megkeresd az exed, vagy ha Rád tör a magány.

4. Csinálj rendet!

Ne csak a lelkedben, hanem a környezetedben is. Ha túl sok holmit halmozol fel az otthonodban, az egy idő után már zavaró, és kényelmetlen. Sokkal könnyebb lezárni a múltat, ha a régi, felesleges dolgoktól is megválsz, helyet biztosítva ezzel valami újnak.

5. Segíts másoknak!

Talán furcsán hangzik, de ha a saját életed helyett kicsit más problémáira koncentrálsz, attól Te is jobban fogod érezni magad. Segíts a szomszédodnak vagy egy kollégádnak ügyes-bajos dolgaiban, önkénteskedj, vagy egyszerűen csak hallgasd meg azt a barátod, aki még nálad is nehezebb helyzetbe került.

Bármennyire is fáj, egy szakítást túl lehet élni. Koncentrálj magadra, rakj rendet az életedben, és a barátaid segítségével próbáld lezárni a múltat. Vedd észre az életedben a jót, és légy hálás azért, amid van. Ha így teszel, a jövőd sokkal boldogabb lehet.