5 tipp, hogyan készíts tartós loknikat házilag
2020-02-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ki ne vágyna csodaszép göndör fürtökre vagy lágyan omló loknikra? Az elkészítéssel még nincs is problémád, de te is azzal küzdesz, hogy a szuper frizurád egy óráig sem bírja? Íme néhány tipp a mesterfodrászoktól, hogy a hullámos tincsek akár napokig is kitartsanak.


Ne frissen mosd!

Ha igazán tartósan göndör tincsekre vágysz, ne frissen mosott hajjal próbálkozz, mert nem fognak megmaradni a loknik. Egy vagy két nappal a göndörítés előtt mosd meg, mert így a hajhagymák által termelt faggyú miatt jobban formázhatóvá válik a hajkorona.

Ne használj balzsamot!

Bár a hajbalzsam és a különféle pakolások csodásan selymessé és fényessé varázsolják a hajadat, de elnehezítik a fürtöket, és bármilyen szuper technikával is göndörítesz, a tincsek ki fogják rúgni magukat.

Használj megfelelő termékeket!

Ha forró eszközt használsz, és nem szeretnéd, hogy a hajad töredezetté váljon, a hővédő spray kötelező. A tartós eredményt segítik a hajhabok és a göndörítő habok. Jó választás a hajformázó spray is, amely nem csak véd, de jobb textúrát, tartást is ad a hajnak, és nem ragadnak össze tőle a hajszálak.


Csak óvatosan a lakkal!

Bár hajlakkot frizuránk tartósítására szoktunk használni, csak óvatosan bánj vele. Ha ugyanis túlzásba esel, és túl sokat fújsz a hajadra, az elnehezíti a tincseket, amelyek elveszítik a rugalmasságukat, és merevvé válnak. Alapszabály: csak mértékkel használd, és soha ne az extra erős fajtát.

Tűzd fel a hajad göndörítés közben!

Bármilyen típusú is a hajad, legyen vékony- vagy vastagszálú, a begöndörített tincseket mindig tűzd fel, amíg azok ki nem hűlnek teljesen. Ha nem így teszel, könnyen lehet, hogy mire az egész hajkoronáddal végzel, kezdheted újra az egészet. Ha szeretnéd a folyamatot meggyorsítani, akkor a már feltűzött tincsekre fújj hideg levegőt.

Forrás: Activebeauty