5 tipp, hogy hideg időben is gyorsan megszáradjanak a ruháid
2022-11-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Az ősz végén és télen, amikor már hideg az idő, problémát jelenthet a ruháink megszárítása. Különösen most, az elszaladó energiaárak mellett szeretnénk, ha ruháink gyorsan megszáradnának a nagy hidegekben is. Ebben nyújtanak segítséget az alábbi tippek.

 

1. Használjuk ki a jóidőt

Még ősszel és télen is vannak napos, meleg délutánok, amikor gyorsabban száradnak a ruháink a szárítón. Ilyen napokon érdemes minél több ruhát kimosni és kiteregetni, ugyanis a napon szárítás jóval gazdaságosabb minden egyéb opciónál. Ez a teregetési mód egyébként a ruháinknak is jót tesz, a kint száradó ruhák anyaga sokkal tovább marad egyben.

2. Tartsuk nyitva az ablakot

Még ha hideg is van, ha ruháink éppen száradnak, érdemes a szoba ablakát legalább résnyire nyitva hagyni, ugyanis ha a ruháinkból kioldódó pára nem tud rendesen elszivárogni, bent marad a szobában, aminek hatására elkezd kialakulni a penész a lakásunkban.

3. Használjunk elektromos ruhaszállítót

Ha nincsen otthon külön ruhaszárítógépünk, érdemes lehet beszerezni egy elektromos szárítót. Ezek az eszközök olcsón, kevés energia felhasználásával ráadásul nagyon gyorsan képes megszárítani ruháinkat. Ez a módszer Magyarországon nem annyira elterjedt, de hazánkban is rengeteg helyen lehet már kapni ezeket az egyszerű gépeket.

4. Használjuk a függöny rúdját

Amennyiben van függöny az ablakainkon, annak felső tartórúdjára ki tudjuk teregetni a nedves ruháinkat, amik így közvetlenül kapják a napfényt, és jóval gyorsabban megszáradnak. Az így kiszárított ruhákat emellett sokkal könnyebb lesz kivasalnunk.

5. Adjunk a ruháknak még egy kört a mosógépben

Amikor lejár a mosógép, és kész vannak a ruháink, ne vegyük ki őket egyből – helyette rakjuk őket még egy körre a gépbe, ezúttal víz nélkül. Ha van erre lehetőség, a forgás sebességét növeljük meg, ezzel méginkább kiszárítva ruháinkat.