A virágok üzenete: nem mindegy, milyen virágcsokorral leped meg a kedvesedet
2022-11-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Minden virágnak más-más üzenete van. Ezért fontos megtudakolni legalább a virágárustól, hogy milyen jelentést hordoz mondjuk egy vörös rózsa, vagy a fehér liliom. Nehogy mellényúljunk, ha például bocsánatot szeretnénk kérni, vagy egyszerűen a kedvesünk tudtára adnánk, hogy nagyon hiányzik nekünk.

Az elmúlt évszázadokban a virágküldés volt az egyik legegyszerűbb módja az udvarlásnak. Olyannyira, hogy minden színnek, sőt! Virágnak külön jelentése volt.

Mára viszont alig páran értenek „virág-nyelven”, de mi most segítünk neked. Jacqueline O'Hara virágkötő megosztotta velünk, hogy mire kell odafigyelnünk rendeléskor!

„Most a koronavírus miatt akadozik az ellátás, ezért inkább szezonális virágokat árulunk. Viszont mivel tavasz van, ezért ez nem jelent problémát” – kezdte Jacqueline.

„Sokan már azt sem tudják, hogy a vörös rózsa hagyományosan az égő, szenvedélyes szerelemnek a jele. Sőt! Vannak, akik egyáltalán nincsenek tisztában mit jelent egy lila tulipáncsokor” – tette hozzá a fiatal nő.

Majd elmesélte, hogy a tulipán a „tökéletes szerelmet” jelenti. Tehát, ha tulipánt választod, akkor azzal azt üzened a párodnak, hogy hosszútávra tervezel. Küldhetsz rózsaszínű csokrot, így a romantikus oldaladat domborítod ki. Ha viszont sárgát választasz, akkor azt sugallod, hogy szereted, hogy a párod optimista és tele van energiával.

Jaqueline szerint a nárcisz is tökéletes választás lehet, hiszen ezzel boldogságot és szerencsét kívánsz a kedvesedek. Ha pedig esetleg az orchideát választod, akkor azzal a párod szenvedélyességét hangsúlyozod.