Őszinteség az internetes társkeresésben
2022-11-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Az internetes társkeresésben semmi kivetnivaló nincs. Ha valaki kellőképpen elővigyázatos és körültekintő, akár még élete szerelmét is megtalálhatja ebben a különös világban.

Sokan bizonyára hallottunk már olyan történeteket, hogy a társat kereső férfi egy 10 évvel korábbi fotóját rakta ki az oldalra, ahol fantasztikusan festett, ápolt és jól öltözött volt. A mögötte álló autó pedig azt sejtette, hogy még anyagilag sem áll rosszul. A randevúra igaz, hogy jó öltözetben jelent meg, de a haja rendezetlen és csapzott volt, és plusz 15 kilóval nehezebben érkezett a randira.

Egyesek hajlamosak úgy viselkedni, ahogyan azt elvárják tőlük, vagy amivel tudják, hogy a másikat könnyedén képesek levenni a lábáról. Az internetes társkeresés pedig mindig hordozhat magában kellemetlen meglepetéseket. Viszont, ha valaki tisztában van ezekkel a kockázatokkal és betartja a szabályokat, akkor nem érheti túl nagy baj. Az őszinteség pedig kifizetődő.

Sok online párkereső nagy problémába ütközik, ha az internetes társkereső adatlapjának helyes kitöltéséről van szó. Sokszor arra panaszkodnak, hogy a többiek nem őszinték és csak zsákba macskát árulnak.

Előre fontos tisztázni, hogy ha valaki online igyekszik társat találni, akkor akarva akaratlanul is megtalálja a fentebb említett zsákba macskát. Hiszen vagy tetszik majd az illető a későbbiekben vagy nem, mivel első ízben hiányzik az offline kommunikáció, így elkerülhetetlen az érzés: biztos jó lesz ő nekem? Azonban sokan éppen ott követik el a hibát, hogy rögtön kifejtik a legeslegrosszabb tulajdonságaikat pontosan azért, hogy elkerüljék ezt a zsákba macska kérdést. Pedig az egyáltalán nem hazugság, ha nem azokkal a tulajdonságainkkal kezdjük, amit utálunk magunkban. Nyilván idővel, ha a kapcsolat tovább fejlődik, akkor az apró hibák úgyis kiütköznek. Inkább emeljük ki erősségeinket, persze az ésszerűség keretein belül, hiszen az önfényezés is lehet taszító.Amikor online társkeresőn ismerkedsz, fel kell tenned magadnak a kérdést: ha személyesen zajlana ez a szituáció, akkor is ezt tenném? Az online ismerkedést csak egy hajszál választja el a személyes ismerkedéstől. Ha egy szórakozóhelyen megtetszik valaki, nyilván nem úgy mész oda hozzá, hogy „Szia, épp most hagyott el életem szerelme. Keresek valakit, aki komolyan is gondolja.” A való életben is először jól érzitek magatokat, flörtöltök és igyekeztek megismerni a másikat. Tehát egyértelműen online sem kell azonnal kiteregetni a szennyest.

A másik öreg hiba, amikor átlibbenünk a ló túlsó oldalára és túlzott önfényezéssel igyekszünk „eladni” magunkat. Pedig ahhoz, hogy működjünk, online is pontosan arra van a legnagyobb szükségünk, hogy képesek legyünk személyünket vonzóvá tenni a másik fél számára. Nem kell magyarázkodnunk azért, akik vagyunk, de tudnunk kell miképp is mutassuk be magunkat. Bemutatkozásod alkalmával fontos, hogy tudj magadról mit mondani, hiszen ha ez a lépés kimarad, mi alapján várod majd el, hogy bárki is megszólítson a cyber világban?

Ahhoz, hogy online is boldogulj, szükség lesz arra, hogy megismerd magad, így képes leszel hallgatni azokra a belső hangokra és sikeres leszel az internetes társkeresésben. Ismerd a hibáid, de az előnyeid is, mindezt pedig legyél képes úgy átadni majd a partnerednek, hogy ne tűnjön se becsmérlésnek se pedig önfényezésnek. Hiszen, ha kiegyensúlyozott, magabiztos személy vagy és ennek nem csak a látszatát kelted, hidd el, hogy sokkal nagyobb sikerekre számíthatsz, legyen szó akár az online akár az offline társkeresésről.