5 tény a megcsalásról
2022-09-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Hajlamosak vagyunk egyöntetűen megbélyegezni a hűtleneket, holott különböző okok hajtják őket a harmadik fél karjaiba. A megcsalás és hűtlenség több dologgal magyarázható. Íme 5 tény a megcsalásról, mely tökéletesen igaz.

1. A nőket a magány űzi a harmadik karjaiba


Szakértők szerint a két nem tagjainak többnyire más indokuk van a megcsalásra. A férfiak szexet és odafigyelést várnak, a hölgyek pedig az érzelmi űrt szeretnék kitölteni valaki mással. Utóbbiak hajlamosak érzelmi viszonyba bonyolódni a szeretőjükkel, hiszen gyakran a magány ösztönzi őket erre.

2. A legtöbb férfi továbbra is szereti a feleségét, amikor megcsalja


A férfiak, akik félrelépnek, nem szeretik kevésbé a feleségüket, csak a párkapcsolat aktuális állapotával elégedetlenek. A szakértők szerint a félrelépés akkor következik be, amikor a felek elkezdenek lenyugodni és gyerekeik lesznek. Az élet számos területén teljesítettek, ám a romantika hiányozni kezd a kapcsolatukból.

3. A férfiak általában olyan nővel lépnek félre, akit ismernek


A félrelépők többsége nem bárokban szed fel egy nőt. Előfordul, hogy a férj egy gyerekkora óta ismert lánnyal csalja meg a párját, akivel régóta tartja a kapcsolatot. Sokan azt gondolják, hogy a nők, akik elcsábítják a férfiakat, könnyű nőcskék, ám ez nagyon sok esetben nem igaz. A kapcsolatok sokszor baráti viszonyból alakulnak ki, sőt nem ritka az sem, hogy az affér a közös munka során történik meg.

4. A férfiak utálják magukat az afférok után

Sok félrelépő férfiról gondolják, hogy nincsenek erkölcsi határaik. Ez nem teljesen igaz, hiszen egy affér után a férj vagy a párkapcsolatban élő férfi komolyan undorodhat magától. Szemétládának érzi magát, úgy gondolja, hogy megbukott, mint férfi. Különösen lelkiismeret furdalása van amiatt, hogy elárulta azt az embert, akinek örök szerelmet és hűséget fogadott.

5. A férfi gyakran válik vidámabbá és játékosabbá a feleségével is, ha félrelépett


Amikor egy férfi elkezdi csalni a párját, szexuálisan hiperaktívvá kezd válni. Ismét felébred a nemi vágya és még mindig a felesége/kedvese lesz az, akivel ezt leginkább kielégítheti. Figyelmeztető jel lehet tehát, ha hirtelen változást észlelünk a férjünk/ párunk viselkedésében.