5 téma, amin vitázni fogsz a pároddal
2019-12-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindegy, hogy 5 hónapja vagy 5 éve tart egy kapcsolat, a viták elkerülhetetlenek. Talán nem szereted a konfliktusokat, és kerülöd, amennyire csak lehet, de néha mégis szükségesek.

Hogy miért? Mert, ha sosem beszélsz a pároddal azokról a dolgokról, amikkel nem értesz egyet, akkor az belülről felőröl, és így vagy úgy, de megmérgezi a kapcsolatot. Ráadásul, egy-egy ilyen „egészséges” vita segít fejleszteni a kommunikációt köztetek, amely végsősoron szorosabbá teszi kettőtök viszonyát.

Olvass tovább, és ismerd meg, hogy melyik az az 5 kérdés, amelyet mindenképpen meg kell vitatnotok.

1.  Pénz

Talán zavar, hogy a párod rendszeresen pénzt ad kölcsön a semmirekellő öccsének. Talán utálod, hogy a kedvesed minden nap egy kávézóban veszi meg a reggeli kávéját, ahelyett, hogy otthon megfőzné magának. Ezekre a negatív érzelmekre szükség van. Segítenek ugyanis abban, hogy megértsétek egymás értékrendjét, hogy ki mit tart fontosnak, nemcsak a jelenben, de a közös jövőtökre nézve is. Hiszen, ha például közös otthont szeretnétek hamarosan, azért mindkettőtöknek áldozatokat kell vállalnia.

Ez is érdekelni fog! Folyton a pénzen megy a vita? 5 hiba, ami pokollá teheti a párkapcsolatodat!

2. Együtt töltött idő

Minden nap túlórázol? Akkor ne csodálkozz azon, hogy a kedvesed kevesli a közösen eltöltött időt. Természetesen nem azzal van a gond, hogy az előléptetésre hajtasz, de a partnered kérése is jogos. Egy ilyen vita arra utal, hogy a páros egyik tagja mellőzöttnek érzi magát. Beszélgessetek sokat az egyensúly megteremtésének lehetőségeiről, így egymáshoz is közelebb kerülhettek.

3.  Intim pillanatok

Az intim együttlét elengedhetetlen része minden párkapcsolatnak. Ha ez rendszeresen elmarad a páros egyik, vagy akár mindkét tagja miatt, az a kapcsolat kihűléséhez vezet. Talán a párod mindig túl fáradt, vagy esetleg mindketten másra vágytok, mint, amit kaptok. Vita és párbeszéd nélkül egy ilyen problémát nem lehet megoldani.

4. Hol éltek?

Az összeköltözés fontos lépés egy pár számára, de nagyon gyakran előfordul, hogy mindketten másként képzelik el a megvalósítást. Lehet, hogy Te közel maradnál a családodhoz, míg a kedvesed egy távoli városba költözne, így a vitás helyzet máris adott. Mindenképpen nehéz kérdés, amit fontos, minél előbb tisztáznotok.

5. Hogyan vitáztok?

Igen. Nagyon valószínű, hogy küzdeni fogtok azon is, ahogyan egymással vitáztok. Talán a párod családjában mindig az nyert, aki a leghangosabban ordított, míg Te lehet úgy nőttél fel, hogy mindenki magába fojtotta a problémáit. Meg kell tanulnotok helyesen kommunikálni, ezen belül vitázni, mert így a kapcsolatotokat is egy szinttel magasabbra emelhetitek.