5 ötlet családoknak a nyári szünetre
2022-07-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A gyerekek minden évben alig várják, hogy az utolsó tanóráról is kicsengessenek végre, és megkezdődjön a szünidő. Kilenc hét játék, móka és akció. Íme 5 ötlet, amivel 2022 nyarát egészen különlegessé teheted.

Pancsolás a tóban, a tengerben vagy a strandmedencékben, fagyizás, nyaralás vagy más szuper programok a családdal és a barátokkal– a nyári szünet a programokról és a legkülönfélébb kalandokról szól. Ezekkel az ötletekkel egész biztosan emlékezetes lesz az idei nyár az egész család számára.

Buli a szomszédokkal

Jó a kapcsolatod a szomszédaitokkal? Csodálatos! Vagy esetleg egyáltalán nem is ismered egyik vagy másik szomszédasszonyodat? Itt a legfőbb ideje változtatni ezen. Rendezzetek együtt egy utcabulit: állítsatok fel néhány sörasztalt, és mindenki, aki eljön, hozzon magával nassolnivalót és italokat, és már meg is teremtettétek az előfeltételeit egy szuper bulinak. És ki tudja, lehet, hogy az új ismerősök között akadnak olyanok is, akiknek ugyancsak vannak gyerekeik, akik személyében új játszótársakra lelhettek a következő nyári szünetekre.

Bányalátogatás

Mikor jártál utoljára bányában? Ha ennek már jónéhány éve, akkor az idei nyári szünetben a legfőbb ideje újraélni az élményt. A Hallein melletti Bad Dürnbergben, Hallstattban és Altausseeben izgalmas sóbányákat fedezhetsz fel, amikbe forró nyári napokon kifejezetten jól esik néhány órára bemenekülni a perzselő napsütés elől.

Ugróiskola, gumizás, tengó

Emlékszel még gyerekkorod klasszikus utcai játékaira? Az ugróiskolázásra, a gumizásra vagy a tengózásra – nagy kár lenne, ha a gyerekek nem tapasztalhatnák meg, mennyire szórakoztatóak ezek a játékok. Feszítsd ki tehát a gumit, készítsd elő a labdát, keresd elő az aszfaltkrétát. A nyári szünet kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekeidet (és magadat) egy játékos időutazással visszarepítsd a saját gyerekkorodba.

 

Repülőgépek megfigyelése

Repülőtér közelében laktok? Akkor használjátok ki! Szedd össze a gyerekeket, és indulás a reptérre, ahol izgalmas órákat tölthettek el együtt. Sok reptérnek van látogatóterasza, ahova ingyenes a belépés, és ahonnan tökéletesen rálátni a kifutópályákra. Egy biztos: a gyerekeknek tátva marad a szája, amikor egy hatalmas gépmadár húz el a fejük felett.

A környéketek felfedezése

Lássuk be: manapság minden egyes nap hatalmas távolságokat teszünk meg az autóinkkal, és jóformán bárhova eljuthatunk velük. Használd a nyári szünetet arra, hogy felfedezd a házatok környékét. Onnan indulva tegyetek nagy sétákat. Kiteszik a lábatokat a házatok ajtaján, és már kezdődik is a kaland. Hagyd el a megszokott ösvényt, és fedezd fel újra a közvetlen környezetedet.

Forrás: Activebeauty