5 könyv egy csajos hosszú hétvégéhez
2019-11-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs Nincs is annál jobb elfoglaltság egy hideg őszi hétvégén, mint bebújni egy meleg takaró alá és könyvet olvasni. Amennyiben nincs ötletünk, hogy milyen könyvbe kezdjünk bele, akkor az alábbi listából válasszunk.

Mary Adkins: Amikor ezt olvasod

Az írónő regénye a szerelemről, a gyászról és a digitális világban szóló életről szóló. A főszereplő, Jade teljesen összeomlik, amikor 33 éves testvére, Iris meghal rákban. Smith, egy New York-i PR-ügynökség tulajdonosa szintén nehezen tud csak megbirkózni a gyásszal, így továbbra is e-maileket küld elhunyt asszisztensének, Iris-nak, aki halála előtt blogot írt életének utolsó szakaszáról. Iris utolsó kívánsága, hogy Smith adassa ki blogját könyvben, de ehhez Jade beleegyezésére van szüksége, aminek következtében összefonódik Jade és Smith élete…

Candace Bushnell: Rúzs és New York

A Szex és New York szerzőjének eme könyvéből is készült sorozat, azonban szerintünk érdemesebb több időt szánnunk az írott változatra. Ez a regény három sikeres nő barátságáról szól, akik mindannyian férfiak által uralt területeken próbálják megállni a helyüket. A könyvnek hála betekintést kapunk a divat, a magazinkiadás és a filmipar világába. Karrierjük mellett természetesen a magánéletükben is rengeteg kihívással kell szembenézniük.

lany

J.K. Rowling: Az élet dolgai

Kevesen tudják, de a Harry Potter szerzője más típusú könyveket is szokott írni. Ilyen például ez is, ami egy különleges motivációs regény, amely többek közt tartalmazza az írónő Harvard-i Egyetem végzőseinek szóló beszédét. A történet humoros és tanulságos egyben, így azoknak a fiataloknak és felnőtteknek is ajánlott, akik fordulóponthoz érkeztek az életükben.

Finy Petra: Akkor is

A 41 éves írónő könyve egy negyvenes tanárnő életéről szól, aki boldog családi életet él férjével és két gyermekével, legalábbis addig, amíg párja össze nem pakol és el nem hagyja. A főszereplő ezután nem tudja, hogy kihez forduljon: túlérzékeny anyjához, barátaihoz, vagy ahhoz a kómában fekvő férfihez, akinek fel szokott olvasni. A nehéz téma ellenére a könyv stílusa könnyed és szókimondó.

Bauer Barbara: Az élet hangja

A történetnek két főszereplője van, Eszter és Hanna, akik egy konzervatív családban nőttek fel. Miután nagypapájuk és édesapjuk is zenész volt, a zenének központi szerepe van az életükben. Mindaddig, amíg el nem érkezik 1944 tavasza, amikor katonák törnek be otthonukba. Édesapjuk sokáig próbálta megkímélni lányait a sárga csillag viselésétől, de a fegyveresekkel együtt a rideg valóság átveszi az irányítást az életük felett. Apjuknak még az utolsó pillanatban sikerült útravalót adnia lányuknak, méghozzá egy dalt.

Forrás: Activebeauty