5 jó tanács, hogy ne szúrd el az első beszélgetést egy lánnyal
2019-02-25  /  Szerző:   /   Randi  

Te is félsz megszólítani egy Neked szimpatikus lányt? Irigykedve figyelsz másokat, akiknek látszólag minden olyan könnyen megy? Megnyugtatunk, nem vagy ezzel egyedül.

A félelem az elutasítástól egy természetes emberi érzés, különösen akkor, ha esetleg már régóta vagy egyedül, és több kudarc ért az ismerkedés, vagy a párkapcsolatok területén.

Igaz ez olyankor is, ha a kiválasztott lány már világosan a tudomásodra hozta, hogy kíváncsi rád, és szeretné, ha közelednél hozzá, még akkor is sok okod lehet, hogy ideges legyél. A legtöbbünk fejében ilyenkor kavarognak a kérdések:

Mi van, ha valami butaságot mondok? Mi történik akkor, ha viccelődni próbálok, de ő mégsem nevet? Mi csinálok, ha csak addig érdeklem, amíg meg nem szólalok, de utána már tudni sem akar majd rólam?

Természetesen ezek szélsőséges példák, de a félelem valós. Szerencsére még egy ilyen helyzetben sem kell elcsüggedni, hiszen felkészülhetsz rá. Fogadd meg tanácsainkat, és akkor túl nagy hibát nem követhetsz el!

1. Légy önmagad!

Az egyik legfontosabb tanács, amit adhatunk, hogy mindig maradj önmagad. Ne próbálj másképp viselkedni, ne akar olyan lenni, mint amilyennek szerinted ő elvárja. Legyél természetes, viselkedj úgy, mint ha egy régi barátoddal találkoznál, csak olyat mondj, amit igaznak is gondolsz, és mindig legyél nyitott. Ha ezt az egyet megfogadod, akkor biztosan értékelni fogja.

2. Légy őszinte!

Szintén elengedhetetlen, hogy egy beszélgetés, egy ismerkedés során, mindig őszinte legyél a másik féllel szemben. Különösen igaz ez, ha szeretnél egy lányt meghódítani. Ha egy ismerkedés során hazugságon kapnak, akkor abból már nem indulhat el egy kapcsolat. Sose hazudj olyan dolgokról, hogy milyen magas vagy, milyen szándékokkal közeledsz hozzá, mi tetszik benne, vagy épp van-e jelenleg barátnőd. Ha végig őszinte maradsz, akkor sokkal könnyebb lesz a beszélgetést is folytatni.

3. Kérdezd önmagáról!

Ez egy kényes terület. Természetesen egy lány sem fog magáról mindent elárulni azonnal egy idegennek. Mégis, ha úgy érzed, hogy a beszélgetésetek kezd kissé egyoldalúvá válni, azaz csak Te beszélsz magadról, míg ő csak hallgat, akkor fordítsd meg a társalgás irányát. Ne kérdezz túl személyes dolgokat (például az előző kapcsolatáról, vagy, hogy mennyit keres), de próbáld meg őt is bevonni a beszélgetésbe.

4. Ne vidd túlzásba a bókokat!

Bókolni szép, de nem feltétlenül egy első beszélgetés során. A legtöbb nő hozzászokott már, hogy teljesen hétköznapi helyzetekben megdicsérik őket, például, ha fodrásznál voltak, vagy új ruhát vettek fel. De a tolakodó, erőltetett bókok ijesztőek lehetnek számukra. Természetesen az rendben van, ha egy első találkozáskor megjegyzed, milyen csinos, vagy mennyire szépnek találod a szemeit, de ennyi elég is az ismerkedés elején. Ha valaki túl sokat bókol, az a másik fél számára általában nem tűnik teljesen őszintének, inkább csak erőltetettnek, és mesterkéltnek.

5. Nézz a szemébe!

Ha beszélgetsz valakivel, akkor mindig keresd a tekintetét. Ha ő mesél Neked, akkor csak rá figyelj, a szemeiddel is, hiszen ebből érezni fogja, hogy őszintén érdekel, amit mond. Ne nézelődj, ne bámuld meredten az asztalt, és ne is a száját, vagy a dekoltázsát figyeld. Tiszteld meg azzal, hogy a szemébe nézel, és meghallgatod.

Beszélgetést kezdeményezni egy lánnyal nem kell, hogy ijesztő legyen. Ha betartod az alapvető szabályokat, akkor hamarosan Te is könnyedebben tudsz majd ismerkedni, felszabadultabban beszélgetni. Mindig légy önmagad, légy tiszteletteljes, és csak akkor folytasd a közeledést, ha a másik fél is nyitott rá.