5 jel, hogy Te is „tapadós” barátnő vagy, és a módszer, amivel elkerülheted
2020-01-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Biztosan Te is voltál már olyan helyzetben, amikor úgy érezted, hogy a párkapcsolatodban valami egyszer csak megváltozott. A pasid az elején még leste minden gondolatod, és a tenyerén hordozott, aztán egyik pillanatról a másikra ez elmúlt. Te pedig nem értetted, mi történt.

A férfiak esetén tudnod kell, hogy kétféle vonzalom létezik. Egy fizikai és egy érzelmi. Utóbbi azt mutatja, hogy mennyire mély és erős érzelmi szálak kötik hozzád. Egy hosszú távú kapcsolathoz az érzelmi vonzalom elengedhetetlen.

Sajnos azonban, ez utóbbi törékeny. Ha a férfi már nem biztos önmagában, és a kapcsolatotok jövőjében, akkor próbál távolodni Tőled. Vagy úgy, hogy kevesebb időt tölt Veled, vagy úgy, hogy bár együtt vagytok, ő mégis zárkózottabb, és visszafogottabb.

Ha ezt tapasztalod, akkor érdemes utánajárnod az eltávolodás okának, és feltenned az alábbi kérdéseket magadnak!

1.       Az egész életed csak róla szól, és körülötte forog? Azaz lényegében az összes programod és napi rutinod átszervezted a kedvéért?

2.       Egyedül őt teszed felelőssé a boldogságodért? Vagyis attól függően változnak az érzéseid, hogy ő éppen mit mond, vagy tesz?

3.       Kizárólag ő tud könnyíteni a lelki problémáidon? Ezért azt várod tőle, hogy mindig úgy hallgasson meg, és támogasson, mint a legjobb barátnőid szoktak?

4.       Elvárod tőle, hogy irányítsa a közös terveiteket? És mérhetetlenül bosszús leszel, ha mégsem teszi ezt?

5.       Tiszteletben tartod az ő szükségleteit énidőre, és saját térre? Vagy épp ellenkezőleg, azt kívánod tőle, hogy mindent megosszon Veled?

Ha a fenti kérdések közül többre is igennel válaszoltál, akkor bajban vagy. „Tapadós” barátnő lettél, talán anélkül, hogy észrevetted volna. A fenti elvárásaiddal ugyanis különösen nagy nyomás alá helyezted a partnered, így nem csoda, ha inkább szabadulna a szorításodból.

Ezt is olvasd el! 8 párkapcsolati probléma, ami sokkal ártalmasabb, mint a hűtlenség

Mit tehetsz, hogy visszafordítsd ezt a folyamatot?

Ha a pasid több teret kér, akkor ne próbáld meg visszatartani. Inkább igyekezz újraépíteni a kezdeti érzelmi vonzalmat, ha még lehet.

1.       Engedj neki annyi teret, amennyire szüksége van, és ugyanígy önmagadnak is. Vagyis az eddig feléje összpontosított minden energiádat fordítsd a saját belső békédre, és az elhanyagolt életterületeidre (barátokra, hobbikra, sportra, bármire, ami boldoggá tesz). Ha így teszel, akkor egyrészt Te is sokkal jobban fogod érezni magad a saját bőrödben, és felül tudsz kerekedni a negatív érzelmeiden. Másrészt a párod is könnyebben túllép a félelmein, ha csökken a nyomás rajta.

2.       Szervezz közös elfoglaltságokat, amelyek pozitív élményekkel gazdagítják a kapcsolatotokat! Egy férfi ugyanis megélni szeretné Veled a kapcsolatot, nem pedig csak beszélni róla, és főleg nem folyamatosan elemezgetni.