5 jel, amiből rájössz, hogy exed még nyomoz utánad
2024-02-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Ha exed még mindig nem tudott elfelejteni, és közösségi portálokon nyomoz utánad, majd „véletlenül” olyan helyeken is megjelenik, ahol te is megfordulsz, ez annak a jele, hogy megszállottan nyomozni kezdett utánad. Cikkünkből megtudhatod, hogyan szabadulj meg mégis tőle!

Légy őszinte! Hányszor kerestél rá exeidre a közösségi portálokon csak azért, hogy lásd, mit csinálnak, ha szenvednek vagy sem, ha nélküled is jól szórakoznak? A legtöbb ember szokott ilyet csinálni és nem csak az exük után keresgélnek, hanem egy jövendőbeli baráttal vagy barátnővel is hasonlóan teszik. Viszont a „Facebookon nézelődés” sokszor a kíváncsiságtól a megszállott nyomozásig is fajulhat, sőt egyes esetekben zaklatásig is.

Az interneten való nyomozás egyre intenzívebb vágyat kelt arra, hogy minél több dolgot megtudjunk arról a személyről, aki után nyomozunk – mondja Gabrielle Applebury családterapeuta. A kíváncsiság, hogy egy újabb képet lássunk az exünkről az Instagramon vagy Facebookon, sokszor megszállottságig fajulhat, ami leginkább a saját önbecsülésünkkel van összefüggésben, mintsem az exünk új partnerével. Ha úgy érzed, nyomoznak utánad, először is le tudod tiltani bármelyik közösségi oldalon. Viszont ha olyan információid vannak, hogy exed csak amiatt készített profilt, hogy utánad tudjon nyomozni, akkor akár még a rendőrségre is tehetsz bejelentést.
Lássuk, miből jössz rá arra, ha az exed nyomoz utánad?

1. Ösztönösen érzed

Egy nyomozó ember viselkedése sokszor semlegesnek tűnhet, viszont vannak olyan esetek, amikor egyszerűen megérzed, ha exed Facebookon vagy Instagramon nyomoz utánad, mert „véletlenül” mindig felbukkan azokon a szórakozóhelyeken, ahova te is mész.

2. Gyakran felhív és sokat ír

Ha ragaszkodik ahhoz, hogy felhívjon, mindenképp tisztáznod kell vele azt, hogy nem szeretnél vele többet találkozni, nem szeretnéd többet látni és nem szeretnél többet vele beszélni. A kéretlen telefonhívások és üzenetek a nyomozók leggyakoribb taktikái közé tartoznak. Ha zavar a sok telefonhívás és üzenet, és fenyegetve érzed magad, ne válaszolj többet rájuk. Tiltsd le, ne csak a közösségi portálokon, hanem telefonon is.

3. Minden posztodat lájkolja

Hogy megtudd, ha az exed még nyomoz utánad, figyelj a viselkedésére! Általában ezek a férfiak kéretlen ajándékokat hagynak neked, mert azt gondolják, hogy ezekkel újra el tudnak majd téged csábítani. És manapság az ajándékok lájkok formájában is érkezhetnek az Instagramon vagy Facebookon.

4. Olyan helyekre megy, ahol tudja, hogy összefuthat veled

Egy nyomozó viselkedésében minden cselekedet előre meg van tervezve. Ha az exed nyomoz utánad, valószínű, hogy olyan helyeken is gyakran megfordul, ahova korábban együtt mentetek, vagy akár a lakásod vagy a munkahelyed környékén is gyakran felbukkanhat. Ha veszélyben érzed magad, szólj a barátaidnak vagy a kollégáidnak, hogy vigyázni tudjanak rád.

5. A barátaidnál érdeklődik utánad

Szakításotok után valószínű még jólesik, ha az exed érdeklődik felőled a barátaidnál, de ha ez rendszeressé válik, egy idő után azt fogod érezni, hogy folyton követ és nyomoz utánad. Ebben az esetben beszélj a barátaiddal és mondd el nekik, hogy ne adjanak neki több információt rólad.

Ez is érdekelhet! - Hogyan kerüld el az exed hasonmásait?