Meggyes csokoládélikőr Valentinra
2024-02-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-másfél tábla étcsokoládé (15 dkg)

-1 bögre 20-30%-os habtejszín, cukrozatlan (2,5 dl)

-egy bögre 20-30%-os főzőtejszín (2,5 dl)

-3 evőkanál holland kakaó por

-negyed bögre porcukor (5 dkg)

-2,5 dkg vaj

-két bögre Cherry (5dl, nálam Garrone)

-fél-egy bögre vodka (1,2-2,5 dl)

Elkészítése:

1. A kétféle tejszínt és az összetördelt csokoládét, közepes lángon elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, míg a csokoládé fel nem olvad, és az egész tejszínes keverékünk szép egynemű nem lesz.

2. Ekkor hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a kakaó port, majd tovább melegítjük, közben habverővel kevergetjük. Ha ismét szép egynemű lesz a csokoládéfőzetünk, akkor elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

3. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Cherryt és az ízlés szerinti vodkát, majd likőrösüvegekbe töltjük, és hűvös helyen vagy szobahőn tároljuk. Nem szükséges hűtőbe tenni, mert nagyon besűrűsödik, de ha csak túl meleg helyiségben tudnánk tárolni, akkor inkább tegyük mégis a hűtőszekrénybe, viszont akkor legalább fél órával fogyasztás előtt helyezzük szobahőre, hogy ne legyen túl sűrű.