5 gyümölcsös desszert
Bizonyára sokan egyetértünk abban, hogy desszert nélkül nem lehet létezni.
Egy csokoládés finomság bármilyen étkezést meg tud koronázni, de nincs ez másként a friss, üde, ízletes gyümölcsökkel sem, amelyek ráadásul egészségesek és azonnal feltöltenek minket energiával. Cikkünkben most öt kihagyhatatlan, isteni gyümölcsös desszertet hoztunk a TikTokról.
Epres-joghurtos jeges desszert
Ez a jeges desszert igazi életmentő lehet egy meleg nyári napon, de nem csak hőségben érdemes kipróbálni.
A recepthez szükségünk lesz körülbelül 35 dkg eperre, de választhatunk helyette akár málnát vagy áfonyát is. Először mossuk meg és daraboljuk fel apróra az epret, tegyük egy nagyobb méretű tálba és adjunk hozzá 1,5 dl görög joghurtot és 2 evőkanál mézet. Keverjük össze, majd egy tálcára helyezzünk sütőpapírt és a joghurtos eperből halmozzunk kis kupacokat rá. Ezt megtehetjük fagylaltadagolóval vagy kanállal is. Ezután tegyük a fagyasztóba körülbelül egy órára. Közben olvasszunk fel 20 dkg étcsokoládét és tegyünk hozzá 1 teáskanál kókuszolajat. Végül a megfagyott epersnackeket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, és helyezzük vissza őket a tálcára, majd hagyjuk, hogy megszilárduljanak. Azonnal érdemes elfogyasztani a desszertet, de vissza is tehetjük a fagyasztóba, nehogy felolvadjon.
Erdei gyümölcsös süti
Ez a szuper, túrós erdei gyümölcsös süti egyszerűen kihagyhatatlan!
A recepthez szükségünk lesz 500 g zsírszegény túróra, 3 tojásra, 100 g zabpehelylisztre, 300 g joghurtra vagy tejfölre, 1 adagolókanál fehérjeporra, fél csomag sütőporra, ízlés szerint eritritre és vaníliaaromára, valamint erdei gyümölcsre vagy bármilyen gyümölcsre, amit szívesen fogyasztanánk és van otthon. A gyümölcsök kivételével minden hozzávalót keverjünk össze egy nagyobb tálban botmixer segítségével, hogy egy krémes masszát kapjunk. Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Egyengessük el kicsit, majd mehet is a tetejére a gyümölcs. 180 fokon, légkeveréssel süssük. Körülbelül 25 perc alatt kész is van. Addig süssük, míg a teteje picit aranybarnára nem pirul.
Gyümölcsös desszert hozzáadott cukor nélkül
Ez a hozzáadott cukor nélkül készült desszert egészséges, friss és isteni. És pillanatok alatt kész van!
Egy turmixgépbe daraboljunk fel néhány epret, majd tegyünk hozzá kókuszreszeléket, zabpelyhet és egy nagyon kevés tejet. Fontos, hogy ne legyen folyós, ugyanis úgy kell tudnunk formázni, mint egy klasszikus kókuszgolyót. Alaposan turmixoljuk össze, majd, ha kész a massza, kezdjünk el kis golyókat formázni belőle, ezután pedig forgassuk meg őket kókuszreszelékben.
Gyümölcsös krémes
Ezt a receptet mindenképpen jegyezzük meg a meleg nyári napokra, de az az igazság, hogy az év bármelyik napját könnyedén feldobhatjuk vele, ugyanis egyszerűen mennyei.
Először készítsük el a piskótát. Válasszunk ketté 5 tojást, a sárgájához adjunk hozzá 5 evőkanál cukrot és 5 evőkanál lisztet, majd keverjük el. A fehérjéhez szórjunk egy csipet sót, majd verjük kemény habbá. A habot óvatosan forgassuk össze a tojássárgájával, majd öntsük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süssük körülbelül 20 percig. Ha megsült, a sütő ajtaját résnyire nyitva hűtsük ki, hogy ne essen össze a piskóta.
Ezután jöhet a krém: 2 csomag vaníliás pudingporhoz adjunk hozzá 5 evőkanál cukrot és 2 dl tejet, majd keverjük csomómentesre. Ezután keverjünk hozzá 2 tojássárgáját és 1 púpos evőkanál lisztet. Tegyünk fel forrni 8 dl tejet, majd, amikor már melegszik, adjuk hozzá a pudingos krémet és főzzük össze. Közben a kimaradt két tojásfehérjét verjük kemény habbá és amikor sűrűre főtt a krém, óvatosan keverjük bele, míg meleg. A piskótára mehet bármilyen általunk választott gyümölcs, erre pedig mehet is a krém. Ezután tegyük a hűtőbe a desszertet
Mandarincsoda
Nem véletlen az elnevezés: ez a desszert tényleg maga a mandarincsoda!
Egy liter tejbe tegyünk 1 csomag vaníliás cukrot, ízlés szerint egy kevés kristálycukrot és 1 csomag zselatint, majd főzzük össze forrásig. A mandarinokat közben pucoljuk meg, és húzzuk fel őket egy pálcára, majd helyezzük őket egy olyan, nagyobb méretű pohárba, hogy köréjük tudjuk önteni a tejes krémet úgy, hogy végül aztán kis karikákat tudjunk formázni belőlük. Hagyjuk hűlni a krémmel leöntött mandarinokat ebben a pohárban, majd vegyük ki őket belőle, húzzuk ki a pálcát és szeleteljük fel a desszertet.