5 gyors tipp újdonsült szerelmespároknak
2019-11-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy párkapcsolat fejlődésének valamennyi szakaszában előfordulnak olyan nehézségek, amelyek aggodalommal töltenek el. Az első randik idején azon izgulsz, hogy vajon tetszettél-e neki, és akar-e még találkozni Veled.

Néhány jól sikerült randevú után viszont már valószínűleg más kérdések foglalkoztatnak, amelyek kételyeket ébreszthetnek benned. Vajon komolyan gondolja, vagy csak futó kalandot akar? Elfogad olyannak, amilyen vagy? És persze még sorolhatnánk…

Tippjeinkkel most abban szeretnénk segíteni, hogy a párkapcsolatod kezdeti fázisának nehézségein könnyebben átlendülhess.

1.  Vedd le az álarcod!

Tudjuk, nehéz megmutatni valakinek azt a bizonyos másik oldaladat, amit eddig jól elrejtettél a randik során. De mivel minden kapcsolat alapja az őszinteség, ezt a lépést muszáj megtenned. Nyilván vonzódtok egymáshoz az új pároddal, működik köztetek a kémia, különben nem találkozgatnátok. Így aztán nem szabad félned attól, hogy beengedd az életedbe, valószínűleg nem fog szakítani Veled egy kevésbé kedvező tulajdonságod miatt. De ha mégis, akkor hidd el, jobb, hogy még azelőtt vége lesz, mielőtt komolyabbra fordulnának a dolgok. Egy hosszú távú kapcsolatba nem férhet bele a szerepjáték. Csak akkor működhet a dolog, ha az őszinte önmagad lehetsz előtte.

Ezt is olvasd el! Miért kellenek közös párkapcsolati célok, és hogyan csináld?

2. Csak lassan

Ne kapkodjatok el semmit, éljetek meg minden pillanatot. Itt nincsenek határidők, nem késtek le semmiről, ha nem rohantok a dolgok elébe. Egyszerűen csak élvezzétek egymást társaságát, és hagyjátok, hogy a maga természetes tempójában alakuljon a kapcsolat. Közben egy olyan szoros kötelék jöhet létre köztetek, amely talán örökké fog tartani.

3. Mélyítsd el a kapcsolatot!

Az ismerkedés során már bizonyára megtudtátok egymásról a legalapvetőbb dolgokat, például ki mivel foglalkozik, mit sportol, vagy épp mi a kedvenc étele. Az első szakasz után a kapcsolat fejlődése érdekében még mélyebbre kell ásnotok, és próbáljatok minél több olyan apróságot is megtudni a másikról, amiket csak azok ismerhetnek, akik tényleg közel állnak hozzátok. Ezáltal egyre közelebb kerülhettek egymáshoz.

4.  Tartsd meg a romantikát!

Itt nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolnod, az apró pici gesztusok, szerelmes meglepetések segíthetnek fenntartani, és erősíteni a szenvedélyt köztetek a mindennapokban. Ez azért is fontos, mert mindkettőtöknek szüksége van egyfajta folyamatos megerősítésre, hogy még mindig vonzódtok egymáshoz.

5. Ne hasonlítgass!

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha az új párodat az exedhez méred. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kapcsolat sem. Ne keresd az újban a régi jó tulajdonságait, inkább hagyd, hogy a saját különleges személyiségével meghódítsa a szíved. A múltat zárd le, csak a jelenre koncentrálj!

6. Légy türelmes!

Egy újdonsült kapcsolatban időre van szükség az összecsiszolódáshoz. Mindkettőtöknek van egy múltja, jön valahonnan, ezért különböző szokásokat, és gondolatokat hoz magával. Jó eséllyel ezek találkoznak, hiszen különben nem lennétek egy pár. Mégis maradj türelmes, amíg közösen leteszitek az új közös életetek alapjait.