5 gyors tipp, amivel működőképessé teheted a távkapcsolatod
2019-11-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Aki már élt együtt valakivel, az tudja, hogy a kölcsönös boldogságért minden nap tenni kell, mert a kezdeti rózsaszín köd, hamar szertefoszlik, és a hétköznapok rohanása felőrölheti a legerősebb köteléket is.

De mi a helyzet akkor, ha két szerelmes egymástól több 100, akár sok 1000 km távolságra él? Nekik nyilvánvalóan még nehezebb folyamatosan életben tartani a szenvedélyt, és a másik iránt táplált érzelmeket, hiszen pont a kapcsolatok alapját képező intimitás szorul háttérbe.

Mégis van remény, egy távkapcsolat is működőképessé tehető, ha alkalmazod az alábbi 5 tippet a saját életedben.

1. Mindig legyen egy esemény, amelyet mindketten vártok

Lehet ez egy lefoglalt közös nyaralás, vagy egy előre eltervezett vacsora a kedvenc éttermetekben, amikor végre találkozhattok. A nagyszabású tervektől az egészen aprókig minden belefér, a lényeg, hogy legyen egy dátum, amire már hetekkel előtte készülhettek.

Ezt is olvasd el! A 9 legnagyobb nehézség, amivel egy távkapcsolatban szembesülni fogsz

2. Törekedj az egészséges kommunikációra!

Mindig lesznek olyan időszakok, amikor egyedül és magányosnak érzed magad. Ilyenkor persze a világot hibáztatod az igazságtalan helyzetedért. Sajnos ez a negatív hozzáállás kihat a partnereddel folytatott kommunikációdra is. Feszültebb és ingerültebb leszel, amely nem vezet jóra. Tisztázd a pároddal, hogy mit szeretnél, mire lenne szükséged: például, hogy naponta hányszor beszéljetek telefonon, vagy milyen gyakran írjatok egymásnak, ahhoz, hogy a lelked megbékéljen.

3. Még ha távol is vagytok, csináljatok valamit közösen!

Válasszatok ki egy tv sorozatot, amelyet csak akkor néztek, ha a másik is ott ül a tv előtt. Mindig ugyanakkor menjetek vacsorázni (persze, ha időeltolódás van, akkor ezt kreatívan kell megoldani), közben pedig akár használhatjátok a telefon videóhívás funkcióját, hogy lássátok is a másikat.

4. Lepjétek meg egymást!

Ennek formája csak tőletek függ. Lehet egy egyszerű, mégis imádnivaló ajándék, mint egy csokor virág, amelyet a párod munkahelyére küldesz be egy futárral, anélkül, hogy bármi különleges alkalomhoz kötődne. De elmehetsz akár a nagyobb szabású ötletek felé, mint egy váratlan villámlátogatás a következő hétvégén. Te ismered a partneredet a legjobban, gondold végig, hogy minek örülne igazán.

5. Találj olyan elfoglaltságokat, amelyekkel kitöltheted magányos perceidet!

A távkapcsolatod kezdetétől próbálj egyedül is teljes életet élni. Keress egy hobbit, járj el sportolni, vagy tanulj valamit. A lényeg, hogy aktívan töltsd el a szabadidődet. Ha nem teszed, akkor könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy minden este egy üveg bor társaságában siratod a Téged ért igazságtalanságot, és keseregsz a kilátástalan jövődön. Jobb, ha úgy tekintesz a távolságra, hogy ez időt biztosít számodra az önmegvalósításhoz, és az önismereted fejlesztésére.