5 érv, amiért a ballonkabát sosem megy ki a divatból
2019-09-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs Audrey Hepburnt és Brigitte Bardot-t már a hatvanas években rabul ejtette ez a mai napig is divatos kabát. Ha eddig hiányzott egy ilyen darab a ruhatárunkból, akkor az alábbi 5 érv biztosan meggyőz minket arról, hogy beszerezzünk (legalább) egyet.

A ballonkabát – angolul trenchcoat – viselése eleinte a katonatisztek kiváltsága volt, mára ez azonban – szerencsére – megváltozott, hiszen bárki hordhatja ezt a klasszikus darabot. Ennek az általában bézs színű kabátnak többek közt olyan rajongói voltak, mint Audrey Hepburn, aki a nem csupán az Álom luxuskivitel c. filmben hordta, hanem a hétköznapi életben is. Brigitte Bardot ballonkabátban sétált Franciaország gyönyörű városainak utcáin, Jackie Kennedy pedig hivatalos eseményeken viselt trenchcoatot.

audrey-hepburn-trench-coat

Felvetődik azonban a kérdés, hogy minek köszönheti sikerét az a kabát, ami még a nem túl divatorientált tévés nyomozót, Columbót is rabul ejtett? Lássuk a válaszokat, illetve az érveket, melyek miatt valószínűleg az is vesz majd egy ballonkabátot, aki eddig nem rajongott érte.

Ősszel is viselhetjük a nyári ruháinkat

Amikor már borongósabb az idő és hűvösebb a levegő, akkor nincs jobb választás egy trenchcoatnál. Tökéletesen passzol rövid szoknyákhoz és ruhákhoz egyaránt. Hosszának köszönhetően véd a hidegtől, ha pedig feljebb kúszna a hőmérő higanyszála, akkor egyszerűen ki lehet gombolni, és máris szellősebb lesz a szettünk.

Minimalista

Minimalista stílusának köszönhetően bármivel párosíthatjuk – egy elegáns ruhához, de akár a farmer-sportcipő szettünkhöz is tökéletesen passzol.

Bármilyen hosszúságban elegáns

Ha most szeretnénk beszerezni az első ballonkabátunkat, akkor biztosan megfordul a fejünkben, hogy milyen hosszúságút válasszunk. Általánosságban azt lehet mondani, hogy a fiatal nők jobban szeretik a rövid fazont, melyet azonban szintén lehet elegánsan kombinálni. A legfontosabb, hogy vállban tökéletesen passzoljon, így mindig elegánsan fog benne mutatni a viselője.

trenchcoat

A hosszú változatot akár ruhaként is hordhatjuk

Ezzel természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy ne vegyünk alá semmit. Mindössze azt, hogy egy jól összeállított szett esetén, akár teljesen mindegy lehet, hogy épp mi van rajtunk a kabát alatt – ami akár időt is spórolhat nekünk a reggeli készülődésnél.

Nem csak bézsben szép

Ha eddig azért nem vettünk trenchcoatot, mert nem áll jól a bézs szín, akkor van egy szuper hírünk: bármilyen szín jól áll ennek a klasszikus kabátnak. Választhatunk belőle kéket, sötétlilát vagy akár pinket is. A lényeg, hogy olyan szín mellett döntsünk, amit szívesen viselünk jövőre is, nehogy a szekrény mélyén végezze gyönyörű ballonkabátunk.

Forrás: Activebeauty