5 dolog, mely befolyásolja a vonzerőt
2018-08-22  /  Szerző:   /   Tudtad-e? Számos felmérés alapján megállapították azt, hogy biológiailag a férfiak többségét a telt ajkak, a pirospozsgás orcák, a hidratált bőr és a szép szemek vonzzák. Miért? A magyarázat igencsak egyszerű: ezek a jellemzők fiatalságot, egészséget és termékenységet sugallnak. Emellett pedig, ha egy nő mindig tökéletesen néz ki, akkor ez azt jelenti, hogy tiszteli önmagát, ami a férfiak számára nagyon vonzó. Ha nem foglalkozol magaddal, ha nem ápolod a bőrödet vagy hanyagul és koszosan öltözködsz, ezzel azt sugallhatod a férfiak felé, hogy nem érdekel, hogyan nézel ki és elismerő pillantásokra sem vágysz. Alábbi cikkünkben felsorolunk 5 olyan dolgot, mely befolyásolja a vonzerőt, így ha szeretnél sikeres lenni a párkeresésben, nem árt figyelned az alábbiakra.

1. A szaglóérzék alábecsülése

Az illat köztudottan óriási szerepet játszik a vonzalomban. Elegendő csupán meggyújtani két illatos gyertyát vagy olyan illatú légfrissítőt használni, amely életre kelti az érzékeket, így biztos lehetsz abban, hogy a párod szinte azonnal túlfűtött állapotba kerül. Felmérések alapján a férfiak általában az egyszerű, tiszta illatokat kedvelik, szerintük nincs jobb a friss, zuhanyzás utáni illatnál. Ha párt szeretnél találni, a legközelebbi shoppingtúrán ennek megfelelően válaszd ki a férfivadászó parfümödet.

2. A férfiakat minden vonzza, ami piros

Az állatokhoz hasonlóan, a férfiak is vonzódnak a piros színhez. Egy piros ruhába öltözött nő rögtön magára vonzza a férfiak tekintetét, és sokkal nagyobb valószínűséggel fogják randira hívni, mint egy olyan társát, aki valamilyen más színű ruhát visel. Ez amiatt történik, mert tudat alatt a férfiak a piros színt különböző szimbólumokkal asszociálják, mint például a szívecskékkel, piros rózsákkal vagy más szerelmi viszonyokra jellemző tárgyakkal.

3. Az alkohol növelheti a vonzerőt

A mértékkel történt alkoholfogyasztás valóban hozzájárulhat a férfi és nő közötti vonzalom kialakulásához. Az alkohol hatására az emberek hajlamosak nem észrevenni a körülöttük lévő emberek asszimetriáit, ami azt jelenti, hogy sokkal szebbnek fogják látni a mellettük lévő személyt, mint a valóságban. Az alkohol hatására megnő a vonzerő, mert ösztönösen arra vagyunk kódolva, hogy szimmetrikus arccal rendelkező személyeket keressünk, hiszen ezek a személyek azok, akik sokkal szebbnek, egészségesebbnek és termékenyebbnek tűnnek.

4. Az orientáció a vonzerő jele

A férfiak és nők is hajlamosak arra, hogy amikor több emberrel vannak egy helységben, a hasukat az a személy felé fordítják, akit a legvonzóbbnak tartanak. Ezért, ha úgy érzed, hogy valakinek a köldöke feléd mutat, biztos lehetsz abban, hogy nagyon vonzónak talál téged.

5. A vonzerő a hormonális változásoktól függ

Felmérések alapján kiderült, hogy az ovuláció időszakában lévő nők sokkal inkább kedvelik a férfiasabb tulajdonságokkal rendelkező férfiakat, mert a szaporodáshoz tartozó ösztöneik azt diktálják nekik, hogy azokra a férfiakra hajtsanak, akik termékenyek. Másrészről pedig, a menstruáció idején a nők a nőiesebb vonásokkal rendelkező férfiakat fogják előnyben részesíteni, akik gyengédebbek és szeretetteljesebbek, mint az erősebb, férfiasabb vonásokkal rendelkező férfiak, hiszen ezekben a pillanatokban a nőknek szeretetre és gyengédségre van leginkább szükségük.